06 Kasım 2017 18:37

Sağlık emekçilerinden #ÖlümüneÇalışma kampanyası

Sağlık emekçileri ağır çalışma koşulları ve saldırılara dikkat çekmek için #ÖlümüneÇalışma hastagiyle bir sosyal medya kampanyası düzenledi.

Paylaş

Sağlık emekçileri, sağlık alanındaki ağır çalışma koşulları ve hekimlere yönelik yapılan saldırılara dikkat çekmek için #ÖlümüneÇalışma hastagiyle bir sosyal medya kampanyası düzenledi. Kısa zamanda TT olan kampanyada sağlık emekçileri sağlık emekçilerinin intiharlarına neden olan çalışma koşullarını dile getirdi.

Sağlık emekçileri daha önce yaptıkları açıklamada son 10 yılda sağlık çalışanlarının iş yükünün 5 kat arttığını belirterek şunlara dile getirmişlerdi: “Sağlık çalışanlarında tükenmişlik oranı %24. Yine sağlık çalışanlarının %69'u mobbinge uğradığını ifade ediyor. Sağlık çalışanlarının yüzde %65'i 'imkanım olsaydı ben bu mesleği değiştirirdim' diyor. 33 saati alan nöbetleri, 1000 saati alan haftalık çalışma saatleri, 5 dakikada bir hasta bakma zorunluluğu bizleri tüketiyor. Son 5 yılda Beyaz Kod'a 46 bini alan şiddet başvurusu yapıldı. Saldırı tehdidi ile iç içe mesleğimizi yapmak zorunda bırakılıyoruz. Son 10 yılda 215 sağlık çalışanı iş cinayetlerine, uğradıkları şiddet, yaşadıkları baskı ve mobbing, tüketen çalışma koşulları sebepleriyle yaşamdan koparıldı. Hastayı müşteri, hekim ve sağlık çalışanını maliyet unsuru olarak gören sağlıktaki şirket anlayışı bu tablonun doğal iklimini yaratmaktan öteye gidemiyor. Bu sağlık ortamında insan hayatı değil paranın saltanatı hüküm sürüyor. Binlerce sağlık çalışanının hukuksuz OHAL kararnameleri ile işinden ihraç edilmesi sağlık hizmeti sunan bizlerin üzerindeki basıncı arttırma ve karamsarlığa içmekten ile yaramıyor. Başka insanları yaşatmaya adanmış genç hekimlerin hayatı böyle sessiz sedasız biter mi? 36 saatlik nöbetlerine bitmek bilmeyen taleplerin, aşırı mesailerin, değerbilmez yöneticilerin, gencecik hekimleri işyerlerinde, evlerinde hayatlarına son verdirecek bu ülke ve sağlık ortamını yaratanların söyleyecek sözleri, vermeleri gereken hesapları yok mu?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan'dan Yemen'e abluka: Sınırlar kapatıldı

SONRAKİ HABER

30 yaşındaki üniversite öğrencisi hastanede ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...