06 Kasım 2017 15:23

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta altı oyun

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere altı oyun ile seyirci karşısına çıkıyor.

Paylaş

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere altı oyun ile seyirci karşısına çıkıyor. 7-12 Kasım haftasında sahnelenecek oyunlar Coriolanus, Karmakarışık,  Nehrin Solgun Yüzü, Bayrak, İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı ve çocuk oyunu Sihirli Keman olacak. Bu hafta konularıyla dikkat çeken oyunlardan bazıları şöyle:

NEHRİN SOLGUN YÜZÜ

Nick Stafford’un yazdığı, çevirmeni ve rejisörü Ahmet Levendoğlu olan Nehrin Solgun Yüzü 7-11 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam edecek. Oyunda, kaybolan kızını bulmak için şüpheliyi hapishanede sık sık ziyaret eden bir kadınla dostluk kurmaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Serhan Süsler ve Gürcan Salihoğlu hayat veriyor. 

İKİNCİ DERECEDEN İŞSİZLİK YANIĞI

Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı, Elif Erdal’ın yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımında Suzan Erbilgin, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyun askerden dönmüş bir üniversite mezunu gencin, iş aramaya başladığı süreçte ülkesinde kriz çıkmasını, insan kaynakları uzmanlarının “modern metotlarla” hazırladığı başvuru-eleme-cevap bekleme badirelerini aşmaya çalışmasını hem eğlenceli hem de ironik bir dille anlatıyor. Oyundaki karaktere Berkay Tulumbacı hayat veriyor. İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 7-8-9-10 ve 12 Kasım tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

CORİOLANUS

William Shakespeare’in yazdığı, Özdemir Nutku’nun çevirisini yaptığı oyunun rejisi İngiliz asıllı Avustralyalı Yönetmen Malcolm Keith Kay’e ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunmakta. Müzik direktörlüğünü Çağrı Beklen’in, koreografisini Tamer Serkan Subaşı’nın yaptığı oyunun dramaturgu Yeşim Gökçe. Oyunda, soylu bir savaş kahramanı olan Coriolanus, suç işlemediği halde utanç verici duruma düşürülerek, politikacılar ve halk tarafından cezalandırılır ancak o yine de inandıklarını dillendirmeye devam eder. Roma’nın demokrasisinin eğitimsiz ve aç halkı, başlarında güzel ama boş vaatlerde bulunan politikacılarla Coriolanus’un karşısına dizilirler. Fakat karşılarında savaş yaralarını gösterip oy toplamak varken onları küçümseyen bir general bulurlar. Oyundaki karakterlere Tolga Evren, Deniz Ulaş Tansel Öngel, Ece Okay, Eylem Yıldız, Özgür Yalım, Cengiz Daner ve Salih Dündar Müftüoğlu ile beraber kalabalık bir oyuncu kadrosu hayat veriyor. Coriolanus, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde Cevahir 1 sahnesinde izlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hurdalardan heykeller

SONRAKİ HABER

Silivri Belediyesi Meclisi üyesi Aksu'ya silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...