06 Kasım 2017 14:39

Pancarda kota sorunu mağdur ediyor

Şeker pancarı üreticileriyle bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pancarda kotanın artırılması gerektiğini söyledi.

Paylaş

Şeker pancarı üreticileriyle bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pancarda kotanın artırılması gerektiğini söyledi. Gürer, geçen yıl kotayı dolduramayan üreticilere ceza kesilmesine rağmen bu yıl kota fazlası üretimden dolayı ürünlerin ucuza alınmasını eleştirdi. 

Ömer Fethi Gürer  şunları söyledi: “Geçen yıl çiftçilerimiz kotayı dolduramadıkları gerekçesi ile ağır cezalara maruz kalmalarına rağmen şeker pancarı yetiştirmeye devam ettiler. Ancak bu yıl da  pancar verimi iyi oldu ve çiftçiler üretim fazlası ürün yetiştirdiler. Geçen yıl ceza kesen bu kez yine mağdur ediyor A kotası yerine  C kotasında alım yapılıyor. Bu daha düşük fiyatla alım demek. Çiftçi zaten A kotasında kilogram başına 210 kuruşa maliyetini karşılayacak şekilde ürünlerini satarken kota doldurulduğu gerekçesiyle C kotasından daha ucuza alım yapılması ile mağdur oluyor. C kotasında kilogramı 110 kuruşa alım yapılıyor” dedi.  

Üreticilerin her yıl kota sorunu yaşadığını, dolmayan ya fazla kotanın sorun olduğunu ifade eden Gürer, “Bir yıl boyunca emek verdikleri ürünleri çiftçi değerine satabilmeli” dedi. (NİĞDE)
 

ÖNCEKİ HABER

BB'den enflasyon açıklaması: Gıda ve beyaz eşya yükseltti 

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen'den fındıktaki yeni oyuna tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...