06 Kasım 2017 13:39

İnsan Hakları Komisyonu cezaevi idaresini haklı buldu!

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan darp ve kötü muameleyi değerlendiren Meclis İnsan Hakları Komisyonu, cezaevi yönetimini haklı buldu.

Paylaş

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan darp ve kötü muameleye ilişkin İHD tarafından yapılan başvuruyu değerlendiren Meclis İnsan Hakları Komisyonu, cezaevi idaresini haklı buldu. Komisyon tarafından verilen cevapta, tüm ihlallerin tutuklu ve tutuklu yakınları tarafından yapıldığı ileri sürüldü. 

Tarsus Ceza İnfazlar Kurumu Kampüsü T Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklulara kötü muamele ve darp olaylarının ardından İnsan Hakları Derneği (İHD) Akdeniz Bölge Sorumlusu Yasemin Dora Şeker’in 4 Temmuz’da Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na gönderdiği rapora 29 Eylül’de cevap verildi. 

TUTUKLULAR DEĞİL GARDİYANLAR DARBEDİLMİŞ

Cevapta, “Tarsus Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, Tarsus Kampüs Ceza İnfaz Kurumlarına yapılan sevkler sırasında, kadın hükümlü ve tutukluların askerler, infaz ve koruma memurları tarafından darbedildikleri iddialarıyla ilgili yapılan idari soruşturma neticesinde,  ‘silahlı terör’ örgütüne (PKK) üye olmak suçundan hükümlü/tutuklular Sinem Oğuz, Fatime Demir ve Rojbin Yakut’un aramaya karşı gelerek görevli personellere saldırdıkları ve personelleri darbettikleri konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı” denildi. 

TUTUKLULARA 11 GÜN HÜCRE CEZASI

Ayrıca her 3 tutuklu hakkında, “Hükümlü ve tutukluların kasten görevlileri ağırlaştırmış şekilde yaralamak veya görevlileri her türlü kasten yaralamak” hükmü gereğince “11’er günlük hücre cezası” verildiğini ve bahse konu kişilerin buna karşı herhangi bir itiraz dilekçesinin bulunmadığını belirterek, iddiaların asılsız olduğu belirtildi.  “İçme suyunun 3 gün boyunca verilmediği, kağıt kalem verilmediği” iddialarına ise, Tarsus Kampüs Cezaevinin yeni olduğu, zaman zaman su borularında arıza olduğu ve bu arızalar giderilinceye kadar koğuşlara görevli memurlar tarafından damacana suyu verildiği öne sürüldü. 

TUTUKLU YAKINLARI SALDIRMIŞ!

Öte yandan 28 Haziran’da bayram görüşünde çocuklarının gözleri önünde darbedilen tutuklu Raziye Soner ile ilgili de araştırma yapan komisyon raporunda, tutuklu ve ailesi suçlu bulundu. Cezaevi idaresiyle yapılan görüşmeler sonucunda hazırlandığı anlaşılan raporda, bu olayla ilgili de, olay günü Soner’in görüşçüsü Leyla Güneş’in cezaevinde bulunan diğer tutuklu ailelerini de “galeyana getirdiği” iddia edildi. Tutuklu Soner’in çocukları Azad ve Cengiz Soner’in görevli memurlara sandalye fırlatması üzerine görüş mahallinden çıkarıldığının yer aldığı raporda, Soner’lerin neden sandalye fırlattığı ise yer almadı. (Mersin/MA)  

ÖNCEKİ HABER

ABD Türkiye vatandaşlarına sınırlı vize vermeye başladı

SONRAKİ HABER

YÖK'ün kuruluş yıl dönümü: 12 Eylül’ü aratan bir tablo var!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa