06 Kasım 2017 12:49

İEÜ ek bina için ağaç kıyımı mı yapacak?

Ek bina yapacak İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin imar planlarında ağaçları korumaya yönelik not yer almıyor: 'Bina için ağaç katliamı mı yapılacak?'

Paylaş

Artan öğrenci sayısını gerekçe göstererek ek binaya yapmaya hazırlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin imar planlarında ağaçlık dokuyu korumaya yönelik notun yer almamış olmaması 'bina ağaçlar kesilerek mi yapılacak' sorunu akıllara getirdi.                               

İzmir’deki vakıf üniversiteleri arasında yer alan Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın mütevelli heyet başkanı olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Balçova’da bulunan mevcut kampüsüyle ilgili plan değişikliği askıya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran üniversite öğrenci sayısının artmasını gerekçe göstererek yapılaşmayı arttırma talebinde bulundu.

38 bin metrekarelik alan üzerine kurulu bulunan üniversitenin başvuru dosyasında yapılaşma emsal oranının 1,5'tan 2'ye çıkarılması hedefleniyor. Planların onaylanması durumunda 57 bin metrekarelik yapı oranı 76 bine çıkacak. 6 binanın bulunduğu kampüste yükseklik sınırına ulaşılmış olduğu için ek bina ya da binalar yapılacak. 

AĞAÇLARI KORUYACAK PLAN YOK

Yapılan plan değişikliği ile mevcut inşaat alanında artış sağlanacağı dikkate alındığında mevcut durumda kampüs içerisinde yer alan ağaçlık dokuyu koruyacak herhangi bir plan notu getirilmemesinin söz konusu ağaçların gözden çıkarıldığını gösteriyor. Ayrıca imar değişikliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de görüş alınmadı. Planlara itiraz edilmezse onaylanmış olacak. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi daha öncesinde de tıp fakültesi yapmak için Balçova'daki başka bir arazisi üzerindeki yüzlerce ağacı kesmişti. Planlara itiraz edilmişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den öğrencilere ücretsiz ulaşım için teklif

SONRAKİ HABER

Mahkeme kararına rağmen inşaat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...