06 Kasım 2017 11:20

Bodrumluların bitmeyen çilesi: Su isale hattı

Bodrum'un Geriş mahallesinde 1 yıldır defalarca patlayan su isale hattı yine patlayarak 4 ev ve işyerini su altında bıraktı.

Paylaş

Bodrum'da 1 yıl içerisinde hemen her hafta patlayan; evler, işyerleri ve caddeleri sular altında bırakan su isale hattı öğle saatlerinde bir kez daha patladı. Geriş Caddesi'nde patlayan isale hattından akan tonlarca su, 4 ev ve işyeri ile sokakları sular altında bıraktı, evlerin içi çamur doldu.  Patlamalardan bıktıklarını belirten mahalleli artık yeter diyor.

'KORKUDAN SOKAKTA YÜRÜYEMEZ HALE GELDİK'

Geriş Mahalle Muhtarı Hayrullah Kayacan, mahalle içerisindeki 700 metrelik bir alanda 20 metre aralıklarla hemen her hafta isale hattının patladığını belirterek, şunları söyledi:

"İki haftada bir, su hattı patlar mı? Onlarca ev ve işyeri su ve çamur içerisinde kalıyor. Bırakın maddi kaybı sinirlerimiz alt üst oldu, vatandaş korkudan sokakta yürüyemez hale geldi. Mahalle halkından dilekçe toplayıp, Kaymakamlığa Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (MUSKİ) verdik. Ancak, 1 yılda 700 metrelik hattı yapamadılar. Paraları yoksa söylesinler para toplayıp destek olalım. Yapmaya güçleri yoksa muhtarlığa yetki versinler biz yaptıralım. Bu felakette tedbir almak için ille de birilerinin ölmelerini mi istiyorlar, bekliyorlar, hiçbir müracaattan sonuç alamadık. Artık eylem yapacağız. Belki sesimizi sokakta eylem yaparak duyurabiliriz." (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doğu Karadeniz'deki kelebek tedirginliği

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Kuveyt’e gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...