AKKİM işçileri, direnişlerinin 100. gününde açıklama yaptı

Sendikalaştıkları için işten atılan AKKİM işçileri 100 gündür direnişte. İşçiler fabrika önünde açıklama yaptı.

06 Kasım 2017 10:50
Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan Akkim işçileri, direnişleri 100. gününe girerken eylem yaptı. Eylemde, işçi sınıfına yönelik her türlü baskıya karşı bütün işçilerin birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulanarak dayanışma çağrısı yapıldı.

İstanbul Hadımköy’de bulunan fabrikanın önünde devam eden direniş 100. gününe girdi. 100. güne girerken basın açıklaması yapan işçilere DİSK/Gıda-İş Sendikası yöneticileri, Emek Partisi Esenyurt İlçe Örgütü, İşçilerin Birliği Derneği, Uluslararası İşçiler Derneği destek verdi. Eylemde sık sık, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sendika hakkımız engellenemez” sloganları atıldı.

‘BERABER YÜRÜMEK ZORUNDAYIZ’

Eylemde söz alan Gıda-İş İstanbul Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, “Emeğinizi, alın terinizi sahiplenmek üzere 100 gündür buradasınız. Yetki alınmasına rağmen işçi arkadaşlarımız hukuk dışı bir uygulamayla fabrikanın dışına itilmiştir. Bu Kod-A’da da, DHL Express’te de bu şekilde. Bu bölgede, işçilerin kendi çıkarları için mücadele etme duyguları, patronlar tarafından baskılanmaktadır. Akkim direnişinde başarı elde edilirse bizim kutup yıldızımız olacaktır” dedi.

Konuşmasında yeraltına kapanan madencileri de hatırlatan Kızılyer, “Bu fabrikaların, bu madenlerin bu hale gelmesi, özelleştirmenin, taşeronlaştırmanın sonucudur. Soma’da, Ermenek’te, Şırnak’ta, Zonguldak’ta birçok işçi arkadaşımız madenlerin altında katledildi. Bunlara fıtrat dendi ama bunlar, kâr hırsının sonucudur. Zonguldak’taki maden işçilerin mücadelesi de bizim mücadelemizdir. Başka sendikalara üyeyiz. Bu önemli değil. Beraber yürümek zorundayız. Bizim birliğimiz sonuna kadar devam edecektir” diye konuştu.

AKKİM’E SENDİKA GİRECEK

Daha sonra konuşan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz da “İşverenler ne yaparsa yapsın Petrol-İş Akkim’e ve Hadımköy’e girecek. Sendikamızla ve sizlerin ortaya koyduğu mücadeleyle bunu başaracağız. Direnenler her zaman kazanmıştır, kazanmaya da devam edecek. Türkiye’nin neresinde olursa olsun sınıf bilinci taşıyan bütüm emekçiler birleşmeli. Bizler hukuksuzluklara karşı birleşerek mücadele edebiliriz ve kazanabiliriz” dedi.

Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca da şunları söyledi: “Akkim patronu hukukun boşluklarından faydalanarak bizi yıpratarak bu örgütlenmeyi bitireceğini düşünüyor. Kusurabakmayın, bu örgütlenme 100 değil 1100 gün de olsa devam edecektir. Buradaki işçilerin inancı ilk gün nasılsa 100. günde de aynı. Akkim patronu masaya oturup sözleşmeyi imzalayana kadar bu mücadele sürecektir. Bu bölgede yüzlerce fabrika var. Burada örgütlenme olmasın diye işverenler bir birlik kurmuş, bilinçli bir şekilde birlikte hareket ediyorlar. Bu fabrikaları sizlere bu emekçiler kazandırdı. Biz alın terimizin, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bu sesten kaçamazsınız. Bu işçiler bu kapıdan örgütlü olarak girecekler.” (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

OHAL’de iş cinayetleri yüzde 10 arttı

SONRAKİ HABER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...