06 Kasım 2017 06:54

Zimbabwe'de ABD'li gazeteci, Mugabe'ye hakaretten tutuklandı

Magamba TV için çalışan ABD'li bir gazeteci Devlet Başkanı Robert Mugabe’ye hakaret eden bir tweet attığı için tutuklandı.

Paylaş

ABD'li gazeteci Martha O'Donovan, Zimbabwe Devlet Başkanı Robert Mugabe’ye twitter paylaşımında ‘hasta adam’ dediği için devlet başkanına hakaretten ve hükümeti çökertmeye çalışmaktan yargılanıyor. O'Donovan için 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mugabe’nin sondalı bir fotoğrafını paylaşarak “Bencil ve hasta bir adam tarafından yönetiliyoruz” paylaşımı yapan 25 yaşındaki O’Donovan yaptığı açıklamada suçlamaları temelsiz ve kötü niyetli bulduğunu söyledi.

New York Üniversitesi mezunu olan O’Donovan Zimbabwe’nin en bilinen politik mizah yapımcısı Magamba TV’nin sosyal medya biriminde çalışıyor. Yapım şirketi #FreeMartha (Martha’yı serbest bırakın) hashtag'iyle yaptığı paylaşımlardan birinde “Bu sadece Martha hakkında değil. Bu her Zimbabweli hakkında. Bu bizi susturma ve özgürlüğümüzü zaptetme girişimi. Ya #Marthayıserberstbırakın ya da #hepimizitutuklayın” yazdı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yurtta kalan öğrencilere 'sıra sizde, öleceksiniz' tehdidi

SONRAKİ HABER

Urfa'da kopan elektrik teli mahallenin tepkisine yol açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...