06 Kasım 2017 06:51

Yurtta kalan öğrencilere 'sıra sizde, öleceksiniz' tehdidi

Şeytanla mücadele edecek akademisyen aramasıyla gündeme gelen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi yurdunda, 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Paylaş

Şeytanla mücadele edecek akademisyen aramasıyla gündeme gelen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda gece saatlerinde büyük bir korku yaşandı. Yurtta kalan öğrencilerinden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, "Arapça bir şeyler söyleyerek", "Sıra sizde", "Öleceksiniz" yazılı notlar bırakması üzerine fenalaşıp hastaneye kaldırışdı. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, bugün yapılacak vize sınavlarını erteledi.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 1400 öğrenci kapasiteli Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, "Arapça bir şeyler" söyleyip, "Sıra sizde", "Öleceksiniz" yazılı notlar bırakması üzerine fenalaştı. Olayı duyan diğer öğrencilerded de korkup sinir krizi geçirenler oldu. Toplam 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edildi.

'MAKSADINI AŞAN BİR GİRİŞİM'

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada söz konusu olayda yurda dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği söylerek, ''İddialara konu eylemin, yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir'' denildi. Ayrıca konunun incelenmesi içinde müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

SINAVLAR ERTELENDİ 

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi de yurtta yaşananlar nedeniyle bugün yapılacak vize sınavlarını iptal etti. Üniversiteden yapılan açıklamada, "Yunus Emre Yerleşkesinden bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul programlarında 06.11.2017 Pazartesi günü yapılacak olan ara sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi. 

Yaşananların ardından dün akşam saatlerinde çok sayıda öğrenci valizleriyle birlikte yurdu terk etti. Paniğe neden olan olayla ilgili 200'e yakın öğrencinin ifadesine başvuruldu.

ÜNİVERSİTEYE 'ŞEYTANLA MÜCADELE EDECEK' AKADEMİSYEN ARANIYORDU

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, daha önce İslami İlimler Fakültesi'ne "Şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları bulunan" yardımcı doçent arandığı ilanıyla gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası’ndan dolara müdahale

SONRAKİ HABER

Zimbabwe'de ABD'li gazeteci, Mugabe'ye hakaretten tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...