03 Ağustos 2012 05:06

Fatura saldırıya uğrayan Alevi aileye

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir ailenin davulcuyla yaşadığı tartışmanın ardından Alevi ailenin evinin taşlanması ve göç etmeleri için tehdit edilmeleri ile ilgili soruşturmada saldırganları kışkırttığı iddia edilen Ramazan davulcusu “suça tahrik” ettiği iddiasıyla tutuklanırk

Fatura saldırıya uğrayan Alevi aileye
Paylaş

Açıklamada, “28 Temmuz 2012 günü saat 02.00 sıralarında, ramazan davulcusu Mustafa Evşi'nin, Hasan Evli ve oğlu Şeyho Evli tarafından darp edilmesi olayı sonrası, 29 Temmuz 2012 günü saat 01.30 sıralarında, ramazan davulcusu Evşi’nin beraberindeki yaklaşık 100 kişilik kalabalık bir grupla Evli ve ailesinin ikamet ettiği evin bulunduğu bölgeye gelerek, burada davul çaldıkları, İstiklal Marşı söyledikleri ve tekbir getirerek slogan attıkları” anlatıldı.

LİNÇCİLERE ‘MALA ZARAR VERME’ SUÇUNDAN SORUŞTURMA
Davulcu Evşi, “suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla tutuklandı. Serbest bırakılan 22 kişi hakkında ise “mala zarar verme” suçundan soruşturma yürütülüyor. Evli ailesinden baba Hasan ve oğlu Şeyho Evli’nin ise davulcuya darp ettikleri iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis öngören “kasten yaralama” suçundan soruşturuldukları ve 29 Temmuz’da jandarmada ifadelerinin alındığı belirtildi.
Olay yeri inceleme raporunda evin camlarının ve çatıdaki tuğlaların kırıldığı, prefabrik evin bazı bölümlerinde çökme olduğu belirtildi. Raporda, evin duvarında 3’er adet sıralı 2 grup halinde deliğin olduğu, Hasan Evli’nin bu deliklerin eve açılan ateşle oluştuğunu söylediği belirtildikten sonra “Delikler üzerinde gözle yapılan incelemede deliklerin, çivilerin duvar üzerinde tutturulması için açılmış matkap deliği olabileceği kanaatine varıldı” ifadesi yer aldı.
Kalabalığın evi taşlamasını ev sahibi Şeyho Evli’nin grubu tahrik etmesine bağlayan Jandarmanın açıklamasında “Kalabalık gruba karşı ev sahibi Şeyho Evli’nin bağırarak grubu tahrik etmesi sonucu gruptan kimliği tespit edilemeyen bir veya birkaç kişi tarafından Hasan Evli'nin evine taş atılması neticesinde; evin pencere camları kırılmıştır” denildi.

JANDARMADA GÖRÜNTÜ KAYDI YOK!
Evli ailesinin avukatı Ali Hamurcu ise “Olay sırasında jandarma havaya ateş açmış. Müvekkillerim, saldırgan grup içerisinden de ateş edildiğini iddia ediyor. Ama jandarma tüm mermi kovanlarını topluyor ve olay yeri inceleme raporunda bu mermilere ilişkin bilgi yer almıyor. Ayrıca iki gece süren bu olaylarla ilgili jandarmanın görüntü kaydı yapmaması da dikkat çekici” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli ve Eruh'ta baskınlar

SONRAKİ HABER

Alkol yasağı iddiası: sun.day.sky festivali iptal edildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...