05 Kasım 2017 18:35

ABD'de kilisede silahlı saldırı: 26 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin Teksas eyaletinde kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 26 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Paylaş

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı San Antonio'nun 30 kilometre doğusuna yer alan Sutherland Springs'te bir kiliseye gerçekleştirilen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti.

Bölge halkının aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi. Kilisenin, bölgede kurulan ilk ‘vaftiz kilisesi’ olduğu belirtildi.

MEDYA: SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Devin Kelley

Saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu açıklanırken polisten henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kelley'in olayın yaşandığı kiliseden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta aracının içinde intihar etmiş olarak bulunduğu bildirildi. Araçta birden fazla silah olduğu belirtildi.

Kelley'in San Antonio yakınlarındaki New Braunfels'te yaşadığı, 2010-2014 arası ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yaptıktan sonra "uygunsuz" davranışları sebebiyle ordudan atıldığı belirtildi.

Evli ve bir çocuğu bulunan Kelley'in dayısı Dave Ivey, "Onun böyle bir şey yapabileceği asla aklıma gelmezdi" dedi.

KURBANLAR ARASINDA ÇOCUKLAR VE HAMİLE KADINLAR VAR

First Baptist Kilisesi'nde meydana gelen saldırıda ölenler ve yaralananlar arasında çocukların ve hamile kadınların da olduğu belirtildi. Olay sırasında eşiyle birlikte bölge dışında bulunan kilisenin rahibinin 14 yaşındaki kızı da saldırıda can verdi.

TEKSAS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot, 26 kişinin öldüğünü açıkladı. Abbot, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti. Abbott, açıklamasında "Korkunç saldırı hala soruşturma aşamasındayken, Cecilla ve ben, bu şeytani eylemden etkilenenlere en samimi duygularımızı ve dualarımızı göndermek istiyoruz. Kayıpların ve matemin vaktinde, Teksas güvenlik güçlerine ve Sutherland Springs halkı için dua eden tüm Teksaslılara teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

TRUMP: DURUMU TAKİP EDİYORUM

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı. Trump, mesajında “Tanrı Teksas, Sutherland Springs halkının yanında olsun. Güvenlik güçleri ve FBI olay yerinde. Durumu Japonya'dan takip ediyorum” dedi.

TÜRKİYE: KINIYORUZ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Teksas’ta yaşanan saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pervin Buldan: Milletvekillerinin yeri cezaevi değil

SONRAKİ HABER

Devrilen traktörün sürücüsü öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...