05 Kasım 2017 18:09

Pervin Buldan: Milletvekillerinin yeri cezaevi değil

HDP Adana İl Kongresine katılan Pervin Buldan: Çözüm sürecinin bitmesiyle herkesin kaybettiği bir savaş başladı.

Paylaş

HDP Adana İl Örgütü 2'inci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın annesi, HDP MYK Üyesi Asiye Kolçak, EMEP, DBP, İHD, Eğitim Sen, DİSK, KESK, Halkevi,  Adana'daki Alevi kurumları ve çok sayıda kişi katıldı. Emniyet, salona Figen Yüksekdağ pankartının asılmasına izin vermedi. Tek liste ile gidilen seçimde HDP Adana İl Başkanlığı Gülseren Tural ve Mehmet Masum Eriğ seçildi. 

‘YARGI İKTİDARIN İSTEKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YARIŞ İÇERİSİNDE’

Geçtiğimiz yıl Eş Genel Başkanlarının da içinde olduğu HDP Milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklandığı tarih olan 4 Kasım’ın meclise yapılmış bir darbe olduğunu ifade eden HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, konuşmasında "Hapishaneler onlar için esaret yerleri değil. Demirtaş dört duvar arasında dışarıda siyaset yapanlardan daha özgür. Gerçek özgürlüğü getirmek istedikleri için hapishanedeler" dedi. AKP'nin kendi iktidarı için savaş yürüttüğünü ifade eden Beştaş, “Hukuksuzluklarından geçilmiyor. Yargı özgür değil. İktidarın isteklerini gerçekleştirmek için yarış içerisindeler" dedi. Yargının tarafsız olmadığı müddetçe ‘biz hukuk devletiyiz demesinler" diyen Beştaş, “Korkacak olan biz değiliz. Biz dimdik ayaktayız ve umudumuz dimdik ayakta olacak" diye konuştu. 

‘TANSU ÇİLLER’LERİN, KENAN EVREN’LERİN ESAMESİ OKUNUYOR MU?​’

Her türlü hukuksuzluk ve baskının yaşandığı günlerden geçildiğini ifade eden TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili  Pervin Buldan, “Bu saldırılarla il kez karşılaşmadıklarını belirterek  “Bugün Tansu Çiller’in Mehmet Ağar’ın, esamesi okunuyor mu? Yok, çünkü onlar Kürtleri yok saydılar. Çünkü onun için bugün Türkiye’nin tarihine kara bir leke olarak geçtiler. Çünkü Kürtler Kenan Evren’e Tansu Çiller’e boyun eğmediler. Yarın da AKP’nin esamesi okunmayacak.  Halk bugün de yarında AKP hükümetine boyun eğmeyecek” dedi. Tutuklu bulunan HDP’lilerin isimlerini sayan Buldan, “Onlar cezaevinde değiller. AKP tarafından rehin alındılar. Yazdıkları öykülerle dışarıya verdikleri mesajlarla aramızdalar” dedi. 

‘MİLLETVEKİLLERİNİN YERİ CEZAEVİ DEĞİL’

AKP’nin saldırılarındaki korkunun nedeninin iktidardan gidecekleri korkusu olduğunu ifade eden Buldan 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak “HDP; genç, kadın,  Ermeni, Alevi, Süryani ve tüm kesimleri Meclis’e götürdü. Buna hangi yürek dayanır? Elbette ki  bunu kabul edemediler” dedi. MHP CHP desteğiyle önce belediyelerine kayyumlar atandığını sonra milletvekilerinin tutuklandığını ifade eden Buldan, ilerleyen süreçte bundan CHP, MHP ve AKP’nin de olumsuz etkileneceğini dile getirdi. Enis Berberoğlu’nun da tutuklanmasının karşısında olduklarını dile getiren Buldan “Çünkü o da halkın iradesi ile seçilmiş bir milletvekili. Milletvekillerinin yeri cezaevi değildir” dedi. 

‘ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİTMESİ İLE HERKESİN KABETTİĞİ BİR SAVAŞ BAŞLADI’

Öcalan ile görüşmelerin kesilmesinin ardından Cumhurbaşkanı’nın “çözüm sürecini buzdolabına kaldırıyorum” demesi ile herkesin kaybetmeye başladığı bir savaş sürecine girildiğini ifade eden Buldan, “Şehirler yıkıldı. İnsanlar hayatını kaybetmeye başladı. Ülkenin dört bir yanına giden cenazelerle anneler ağlamaya başladı” dedi. Yapmayın dememize rağmen devam ettiler. Oysa önceki süreçte göz yaşı yoktu. Huzur ve refah vardı. Oysa şimdi her gün ülkenin dört bir yanında cenazeler var ve herkes rahatsız” diye konuştu.

‘BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN UMUTLUYUZ’

Tekrar barış ve kardeşlik ortamının kurulacağından umutlu olduklarını dile getiren Buldan, “Bunun için öncelikle Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve görüşmelerin gerekir. Bizde halkımız ve cezaevindeki arkadaşlarımızla mücadeleyi büyütecek ve güzel yarınları kurmak için her türlü çaba içerisinde olacağız. Bunun için tüm bedelleri ödemeye hazırız" dedi.

‘YÜKSEKDAĞ VE DEMİRTAŞ’IN MESAJLARI OKUNDU’

Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, tutuklu bulundukları cezaevlerinden  gönderdikleri mesajlar okundu. Mesajında umutlu ve dirençli olduklarını vurgulayan Yüksekdağ, “Bugün, eş başkanları, milletvekilleri, sayısız üye ve yöneticisi esir alınmış olsa da HDP dimdik ayakta ve gözü yeni ufuklardadır. Bugün binlerce halk siyasetçisi bedenen rehin alınmış, olabilir ama bir halkın haklı yürüyüşü durdurulamaz.” İfadelerini kullandı.

'HDP TEK ADAM PARTİSİ OLMADIĞI İÇİN DURDURULAMIYOR'

Gönderdiği mesajda kendilerinin cezaevinde olmalarının ne HDP’yi durduramadığını ifade eden Demirtaş, “Çünkü biz tek lider partisi değil, gerçek bir halk partisiyiz. Daha önce de birçok defa söylediğim gibi, Bu gemi limana götürülecek. Çünkü biz bir tek adam hareketi değiliz. Bizde çok şükür ki tek adamlık sistemi yok, olmayacak da. Yüz binlerce erkek, yüz binlerce kadın var. Hangi birimizle uğraşacaklar ki? Tek birimiz kalsa bile, o kişi bu partiyi başarıya götürecek kararlılığa sahiptir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'de ağaç dikim şenliği düzenlendi

SONRAKİ HABER

ABD'de kilisede silahlı saldırı: 26 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...