05 Kasım 2017 14:36

Ege Üniversitesi’nde 58 işçi işten atılacak

Ege Üniversitesi’nde çalışan 58 taşeron işçi işten atılacak.

Paylaş

Ege Üniversitesi’nde çalışan 58 işçi, taşeron firmanın ihalesinin bitmesi gerekçe gösterilerek işten atılacak. Diğer işçilerin ise ücretleri düşürülecek. İşçilerin örgütlü olduğu Genel-İş ise bu dayatmadan vazgeçilmesini istiyor.

Ege Üniversitesi’nde çalışan taşeron işçileri yakından ilgilendiren ihale süreci yakın zamanda başlayacak. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi tarafından büro, temizlik ve yemekhane birimlerinde çalışacak işçiler için yapılacak ihalenin şartlarında üniversite yönetimi değişikliğe gitti. Üniversite yönetimi artan işi daha az işçiyle daha düşük ücrete yaptırmayı hedefliyor. 

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlayacak olan ihale dönemi için bütçe yetersizliğini ileri süren üniversite yönetimi işçi sayısını azaltılmasına karar verdi. Geçen dönem 501 işçi üzerinden yapılan ihale bu dönem 58 işçi düşürerek 443 işçi üzerinden yapılacak. 

ÜCRETLER DÜŞÜRÜLECEK

Yeni ihale sürecinde ayrıca işçilerin ücretleri düşürülecek. Bazı işçilerin aldığı farkı kaldırılarak ücretleri asgari ücrete düşürülecekken bazı işçilerin aldığı fark da yarıya indirilecek. İhale şartları önümüzdeki hafta ilanla duyurulacak. İşçilerin örgütlü olduğu Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube ise bu dayatmadan vazgeçilmesini istiyor. Sendika yarın yemekhane önünde yapacağı açıklama ile ihale şartlarındaki değişikliğin geri çekilmesini isteyecek. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu avukatlara kışlık giysileri bile verilmedi

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Gençay Gürsoy: Öcalan’la görüşme gerilimi düşürür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...