05 Kasım 2017 14:25

Tutuklu avukatlara kışlık giysileri bile verilmedi

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklu avukatlarının aileleri, cezaevindeki hak ihlallerini Evrensel’e anlattı.

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

Tutuklanan Halkın Hukuk Bürosu avukatları Engin Gökoğlu ve Ayşegül Çağatay’ın aileleri, hapishanede yaşanan hak ihlallerin anlattı. Engin Gökoğlu’nun babası Sebahattin Gökoğlu, daha önce Silivri Cezaevindeyken Tekirdağ 2 No’lu T tipi Cezaevine sürgün edilen oğlunun zorla koğuşunun değiştirilmeye çalışıldığını söyledi. Bu dayatma sırasında Engin Gökoğlu'nun kolunun kırıldığını anlatan Sebahattin Gökoğlu, tutukluların kimisinin elinin parçalandığını kimisinin de vücudunda darp izleri olduğunu dile getirdi. Gökoğlu, bu esnada kırılan camların parasının bile tutuklulara ödetilmek istendiğini ifade etti. Gelini avukat Meral Yıldırım Gökoğlu’nun Silivri Cezaevi’nden Bolu’ya nakledildiğini aktaran Gökoğlu, 29 Ekim'deki açık görüş için Silivri’ye gittiklerinde bu durumu öğrendiklerini dile getirdi. Daha önce Silivri’deki Meral Yıldırım Gökoğlu’na götürdükleri eşyaların cezaevinde kaldığını söyleyen Gökoğlu, Engin Gökoğlu’na götürdükleri kışlık kıyafetlerin ise iletilmediğini anlattı. Gökoğlu, mektupların da zamanında verilmediğini, bu keyfi uygulamalara karşı çıkan oğlu ve gelininin ise baskıya maruz kaldığını ifade etti.

Ayşegül Çağatay’ın annesi Müzeyyen Çağatay da kızı avukat Çağatay’a hiçbir şekilde kitap verilmediğini belirtti. Tekmil verilmediği için telefon görüşmelerine izin verilmediğini aktaran anne Çağatay, “Avukata bunu yapan başkasına neler yapmaz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

{{337145}}
 

ÖNCEKİ HABER

Tahliye olan Gazeteci İnan Kızılkaya Evrensel'i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi’nde 58 işçi işten atılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...