05 Kasım 2017 14:01

Tahliye olan Gazeteci İnan Kızılkaya Evrensel'i ziyaret etti

Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Gazeteci İnan Kızılkaya gazetemizi ziyaret etti. Kızılkaya, 'Dayanışmanın sıcaklığıyla ısındık' dedi.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Sorumlu Yazıişleri  Müdürü İnan Kızılkaya 441 gün sonra tahliye edilmesinin ardından gazetemizi ziyaret etti. Kızılkaya, tutukluluğu süresince dayanışmanın sıcaklığıyla ısındıklarını dile getirdi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat ve çalışanlarımızla bir araya gelen Kızılkaya, tutuklu kaldığı süre boyunca ağır tecrit koşullarında kaldıklarını dile getirdi. “Tutuklu bulunduğum süre zarfında, gazetecilerle dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gördüm” diyen Kızılkaya, basın özgürlüğü için verilen mücadelenin kendileri için bir ışık olduğunu vurguladı.  Dayanışmanın sıcağıyla ısındıklarını anlatan Kızılkaya, “Evrensel çalışanlarının da bu konudaki emeği, duruşu basın özgürlüğüne karşı tutumu da açıkçası saygıyla karşıladığımı belirtmek isterim. Onlarında payına düşen baskılar oldu. Kemal Özer hâlâ içerde, soruşturmalar devam ediyor. Sizin için yüreklerinin atması ve sokaklara, adliyeleri koşması bize güç oldu. Türkiye’nin önünü açacak bir dayanışmaydı” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de Boyoz Festivali

SONRAKİ HABER

Tutuklu avukatlara kışlık giysileri bile verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...