05 Kasım 2017 12:38

Yüksel'de 362'nci gün: 3 kişi gözaltına alındı

Ankara Yüksel Caddesi’nde 362 gündür devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine saldıran polis 3 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Paylaş


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine dönmek amacıyla başlattıkları açlık grevi eylemi 242'nci gününe girerken, Yüksel Caddesi'nde başlatılan ve destekçiler tarafından kesintisiz olarak sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 362'nci gününde devam etti. Kalkanları ve gözaltı aracı ile Konur Sokağı kapatan polis basın açıklaması yapmak için Konur Sokak'ta toplanan KHK ile ihraç edilmiş kamu emekçisi Nazan Bozkurt ve destekçilerinin İnsan Hakları Anıtı önüne geçmesine izin vermedi.

 

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen grup, "Açlık grevinin 242'nci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı. Pankart açıldığı anda müdahale eden polis Nazan Bozkurt ve 2 destekçisinin etrafını kalkanlarla kapattı. Eylemcileri sürükleyerek gözaltı aracına götüren polis etraftaki insanların da eylemi izlemelerine engel oldu. Gözaltına alınan 3 kişi polisin kendilerini darbetmesine tepki gösterdi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de araçlar sele kapıldı

SONRAKİ HABER

'Manisa'da mahpuslara 4 gündür içme suyu verilmiyor' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...