05 Kasım 2017 10:13

Atılan işçinin haberini yapan gazetemize genel kurul yasağı

Adana Muhabirimiz Volkan Pekal, Tez Koop-İş Adana Şubesinin genel kurulundan çıkarıldı.

Paylaş

Tez Koop-İş Adana Şubesinin 15’inci Olağan Genel Kurulunda muhabirimiz, "Genel kurul basına kapalı" iddiasıyla salondan çıkarıldı.

Genel Kurulda konuşma yapan Tez Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, salonda gazeteci olup olmadığını sordu. Evrensel muhabirinin orada olduğunu öğrenen Özdemiroğlu, Tez Koop-İş üyesi Atilla İriç’in altında sendika yöneticilerinin imzalarının da bulunduğu disiplin kurulu kararıyla işte atılması ile ilgili haberlerimiz hakkında ithamlarda bulunarak muhabirimizin çıkmasını istedi. Muhabirimiz Volkan Pekal, sendika yöneticilerinin imzası ile bir işçinin işten atılmasının haber değeri taşıdığını belirterek Özdemiroğlu’nun tutumunu eleştirdi.

Üyesi olan işçinin işten atılması ile ilgili genel kurula tek bir kelime etmeyen Özdemir, muhabirimizin genel kurulda kalabildiği 5 dakika boyunca kendisine muhalefet edenleri eleştirerek “Ben sendikal yaşamım boyunca bu kadar ahlaksızlığı, bu kadar gaddarlığı görmedim. Ben buraya kellemi koydum Adana Şubesi’nin arkasında durdum. Sonunda bana güldüler. Senin değer verdiklerin sana bunları bunları yaptı dediler. Bunu hak ettim. Yanlış yapmışım” şeklinde cümleler kurdu.

NE OLMUŞTU?

Atilla İriç isimli Migros işçisi sendikada genel kurul yaklaşırken muhalif grubun içerisinde yer almasının ardından önce işyerinde baskı ile karşılaştığını, sonra hakkında düşük performans puanları verilmesinin ardından disiplin kurulunun oy birliği ile aldığı karar sonucu işinden, ekmeğinden edildiğini anlatmıştı. Kararın oy birliği ile alınmasının disiplin kurulunda bulunan iki sendika yöneticisinin de işten atılmasında oyunun olduğu anlamına gelmesini değerlendiren muhabirimiz, sendika, işveren işbirliği ile işten atılan bir işçinin işten atılmasını haberleştirmişti. (Adana/EVRENSEL)

{{336520}}

ÖNCEKİ HABER

Şener Şen: Gidiş iyi değil, toplum yapısı sağlıksız

SONRAKİ HABER

HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın pasaportuna el konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...