05 Kasım 2017 09:58

Şener Şen: Gidiş iyi değil, toplum yapısı sağlıksız

Usta Aktör Şener Şen, ülkenin gidişatına dair yaptığı yorumda 'Yeraltı dünyasının deyimleriyle konuşuluyor. Gidiş iyi bir gidiş değil' dedi.

Paylaş

Usta Sanatçı Şener Şen, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan aldığı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne ilişkin konuştu. Şener Şen, toplumun siyasiler tarafından ayrıştırıldığına ve memleketin gidişatının iyi olmadığına vurgu yaptı.

Hürriyet'ten Çınar Oskay'ın sorularını yanıtlayan Şener Şen'in açıklamaları şöyle:

Gelelim günümüz Türkiye’sine... Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü aldınız. Ne hissettiniz?
İsmet Paşa’dan bu yana her dönemi hatırlıyorum. Bu ödülü Demirel döneminde de aldık. O zaman ‘Devlet Sanatçılığı’ydı adı. Türkiye çok tuhaf bir noktaya geldi. Toplum o kadar ayrıştırıldı, düşman haline getirildi ki akla gelen ilk şey “Sen o taraftan mısın, bu taraftan mı?​” oluyor. Bunda siyasilerin büyük payı var. Kimsenin kimseyi dinlemeye, görmeye tahammülü yok. Herkes istediği dünya görüşünde olabilir. Bunun mücadelesinin medeni ölçüleri var. Düşmanlık körüklenerek ülke bu hale getirilmez.

Konuşmanızı “Bu ödülü toplumsal barışımıza bir katkısı olması umudu ile kabul ediyorum” diye bitirdiniz. Yani biraz mesafe koydunuz. Yine de ödülü kabul ettiğiniz için “Şener Şen benim için öldü” diyenler oldu.
İlk akla gelen, öbür tarafla bir araya gelmemek. O taraf da seninle bir araya gelmek istemiyor. Ülke bir tane! Biz ne yapacağız? Siyasilerin önderliğinde seviye o kadar düşürüldü ki. Tartışma zemini kaydı, gitti, yok oldu. Yeraltı dünyasının deyimleriyle konuşuluyor. Bunlar siyaset biliminin terminolojisinde yok ama büyük bir hayran kitlesi var. ‘Racon kesme’ diye bir şey var. Herkes buna özeniyor. Gidiş iyi bir gidiş değil. Sağlıklı bir toplum yapısı yok. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Deyrezzor'da bombalı saldırı: En az 100 ölü

SONRAKİ HABER

Atılan işçinin haberini yapan gazetemize genel kurul yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...