05 Kasım 2017 04:49

2016'da bitecek dedikleri havalimanı hayal oldu

Temeli 2013'te atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için '2016’da bitirilecek' demişlerdi, şimdi de '2019'u bekleyin' diyorlar.

Paylaş

Siyasi iktidarın Mersin için en büyük seçim vaadi olan Çukurova Bölgesel Havalimanı için biri 2013'te biri de 2017'de olmak üzere toplam iki kez temel atma töreni düzenlendi. 2016'da biteceği söylenen yapım çalışmaları için şimdi de 2019'u bekleyin diyorlar. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise çalışmaların bu hızla devam etmesi halinde 2019 tarihinin hayal olduğunu söylüyor.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 2013’te dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılımıyla atılmış ve havalimanının 2016’da açılacağı söylenmişti.

Ancak ihaleyi üstlenen firma iflas edince ihale süreci yenilendi ve 2017 Mart’ta tekrar temel atma töreni düzenledi. Bu kez hedef havalimanının 2019’da açılmasıydı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’na göre ise çalışmalar bu hızla devam ederse Mersinliler havalimanı için biraz daha beklemek zorunda kalacak. Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ile birlikte Uluslararası Çukurova Havalimanı sahasında incelemelerde bulundu.

Serdal Kuyucuoğlu, havalimanı projesinin gecikme riskine karşı uyarılarda bulundu. Kuyucuoğlu, “Çukurova Havalimanı’nın altyapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Bu üstyapı çalışması hâlâ yok. Örneğin terminal binası daha sonraki süreçte ihale edilecek” dedi.

Altyapı ihalesi şartnamesine göre, altyapı çalışmalarının Temmuz 2018’de tamamlanması gerektiğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Çukurova Havalimanı altyapı ihalesinin 224 milyon lira keşif bedeli var, bugüne kadar 8 milyon liralık hak ediş yapılmış. İhale süresinin bitmesine 10 ay var ama çalışmalar bu hızla sürerse sadece altyapının tamamlanması 2-3 yıl sürer” uyarısı yaptı. Kuyucuoğlu, “Mersin ve Tarsus kamuoyunun havalimanının gecikmesine artık tahammülü yoktur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan Başbakanı Saad Hariri Riyad'da istifa etti

SONRAKİ HABER

‘Gunpowder’, İngiliz Reformasyonu ve '1640-1660 devrimi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa