02 Ağustos 2012 12:32

30. Yaz Olimpiyatları Londra’da devam ediyor

2012 Londra Yaz Olimpiyatları altıcı gününü geride bıraktı. 26 spor dalında müsabakaların sürdüğü Londra Olimpiyatlarında 204 ülkeden 10 bin 250 sporcu yarışıyor. 2004 Atina ve 2008 Pekin’deki ABD ve Çin rekabet Londra Olimpiyatlarının ilk altı gününe yansımış durumda. Çin 17 altın, 9 gümüş, 4 br

30. Yaz Olimpiyatları Londra’da devam ediyor
Paylaş

 

REKORLAR YÜZME VE HALTERDE
2012 Londra Yaz Olimpiyatlarında 33 olimpiyat ve 11 dünya olmak üzere toplam 44 rekor kırıldı. Toplamda en çok 20 rekorla yüzme olurken yüzmeyi 15 rekorla halter izledi. Okçulukta 5, atıcılıkta ise 4 rekor kırıldı. (HABER MERKEZİ)


YÜZMEDE YİNE AYNI SONUÇ

Türkiye ise Londra Olimpiyatlarına madalyasız devam ediyor. Halterde aradığını bulamayan Türkiye, gözünü olimpiyatlarda en çok madalya kazandığı güreşe odaklanmış durumda. Önceki günkü yüzme müsabakalarında kadınlar ve erkeklerde finale kalan sporcu olmamasına rağmen milli sporcu Derya Büyükuncu 6. kez olimpiyatlarda yüzerek en fazla olimpiyatlara katılan sporcu oldu. 200 metre sırtüstü yarışlarında 1. seçme serisinde 35 sporcu arasında 33. sırada yer aldı. Yüzmede, kadınlar 200 metre kurbağalamada Türkiye’yi temsil eden Dilara Buse Günaydın ve 100 metre serbest elemelerinde yarışan Burcu Dolunay da bir üst tura çıkamadı.

BADMİNTONDA DÖRT ÜLKE DİSKALİFİYE EDİLDİ
Badminton müsabakalarında Çinli kadın sporcuların diğer grupta mücadele eden takım arkadaşları ile eşleşmemek için G. Koreli sporcularla yaptıkları müsabakayı bilerek kaybetmeleri Londra Olimpiyatlarından diskalifiye edilmelerine neden oldu. Diğer gruptaki G. Koreli sporcular da Çinli rakipleriyle eşleşmemek için Endonezya maçına yüklenmedi. Ama G. Kore maçı 2-0 kazandı. Bu gelişmeler üzerine Dünya  Badminton Federasyonu adı şike iddialarına karışan dört takımı Olimpiyatlardan diskalifiye etti. 


NEDEN SIFIR ÇEKİYORUZ?
Türkiyeli sporcular bireysel sporlarda elenirken takım sporlarında ise daha başarılı bir grafik çiziyor. İlk iki maçında Brezilya ve Çin’e kaybeden Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan’ı yenerek çeyrek final şansını devam ettirdi. Sırbistan’ı 3-0’la geçen Kadın Voleybol Takımı bugün saat 16.45’te Güney Kore’yi yenerse grupta ilk dörde girerek çeyrek finale çıkacak.
Gruptaki ilk iki maçını kazanan Kadın Basketbol Takımı ise önceki gün altın madalya mücadelesi veren ABD’ye yenilerek gruptaki ilk mağlubiyetini aldı. Kadın Basketbol Takımı gruptaki dördüncü maçını bugün saat 18.45’te Çin’le yapacak.
Türkiye'nin olimpiyat oyunlarındaki durumu Meclise de taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı'na "Olimpiyatlarda ilk altı gün neden sıfır çektik?" diye soru önergesi verdi.
Köktürk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları yöneltti: “2012 Londra Olimpiyatlarında hezimete uğramamızın en büyük nedeni, son yıllarda devlet yönetiminin tüm kademelerinde olduğu gibi, sporda da yaşanan liyakatsiz kadrolaşma mıdır? Türk sporunun yönetiminde liyakat ve başarı ilkesinin yerini belli bir anlayış veya gruba mensup olmaya yönelik ölçütler mi almıştır? Sizce halterde son 24 yılda, uluslararası yarışmalarda ilk defa sıfır çekmemizin nedeni nedir? Başarısız olunan dallarda yöneticilerin istifa etmesini isteyecek misiniz? Siz kendi konumunuzu da gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? Londra 2012 Olimpiyatına ayrılan bütçe ne kadardır? Bu bütçenin dünya ülkelerinin olimpiyatlara ayırdığı bütçelere oranı nedir?​”

ÖNCEKİ HABER

Annan görevi bırakıyor

SONRAKİ HABER

Teknokentlerde emek sömürüsü var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...