04 Kasım 2017 18:46

Siemens’te binlerce işçinin işi tehlikede

Avrupa’nın elektronik/teknoloji devi Almanya merkezli Siemens’te 'tasarruf' programıyla binlerce işçinin işinden atılması planlanıyor.

Paylaş

Menager Magazin dergisinin haberine göre, Siemens’e bağlı elektrik santrali bölümü Power&Gas’ın, dünya çapındaki 23 tesisinin 11’inin kapatılması ya da satılması planlanıyor.

CEO Joe Kaeser’in kısa süre önce tasarruf planı uygulanacağını açıkladığı üretim ve nakliye bölümünde de 45 bin işçinin işi tehlikede. Her iki bölümün de sipariş durgunluğu ve fiyat baskısı altında olduğu, sadece Power&Gas’a bağlı Almanya’daki işletmelerden 1100 işçinin atılacağı konusunda tekel ve işçi temsilciliğinin zaten bir yıl önce anlaştığı ileri sürülüyor. 

İşçi atılması beklenen üretim ve nakliye bölümünde ise dünya çapında 45 bin işçi çalışıyor.

SENDİKA TEPKİ GÖSTERDİ

Habere IG Metall sendikasının verdiği tepki sert oldu. Sendikadan yapılan açıklamada, binlerce işçinin belirsizlik içinde bırakılmasının kabul edilemeyeceği, haberin doğru çıkması durumunda sendikanın işyeri temsilcilikleri ve işçilerle birlikte direnişe geçeceği bildirildi.

Sendika, kârın oldukça yüksek olacağını, kâr eden bir tekelin var olan problemlere katlanıp taşınabilir ve kalıcı çözümler araması gerektiğini düşünüyor.

Menager Magazin’deki habere göre, tasarruf planından en fazla etkilenen Power&Gas’ın Doğu Almanya’daki işletmeleri olacak. Erfurt’taki jeneratör işletmesinin satılacağı, Görlitz’deki fabrikanın ise kapatılacağı tahmin ediliyor.

Tekel yönetimi planının, bu ay yapılacak ekonomi komisyonu toplantısında işçilere açıklanması bekleniyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da genç işsizlik ortalamanın iki katı

SONRAKİ HABER

Ankara'da inşaatta göçük: 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...