04 Kasım 2017 16:44

Hüda Kaya: Tehditlere rağmen mücadeleden geri durmayacağız

HDP Milletvekili Hüda Kaya, iktidar yanlısı yayın organları tarafından kendisinin ve oğlunun hedef gösterilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya, iktidar yanlısı gazete ve televizyonlar tarafından kendisinin ve oğlu Muhammed Cihad Ebrari’nin hedef gösterilmesine ilişkin HDP İstanbul İl Örgütünde basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP İstanbul İl Eş Başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek’in de katıldığı toplantıda konuşan Kaya, kendilerini hedef gösteren basın yayın organları hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

‘HAKİKATİN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ’

Demokratik çözüm süreci döneminde Pakistan, Afganistan ve daha bir çok ülke temsilcisi ile birlikte gittikleri Kandil’den çektirdiği fotoğrafların servis edildiğini ifade eden Kaya, “Bu ziyaret sonrası gözlemlerimizi bir internet sitesinde yedi yazı ile yayımladık. Bunlar şimdi yeni bir şey gibi sunuluyor” dedi. Oğlunun polis tarafından darbedilip gözaltına alındıktan sonra gittiği ziyarette çekilen fotoğrafın dahi “Kaya terörist ziyaretinde” denilerek hedef gösterildiğini aktaran Hüda Kaya, “6 Kasım’da HDP’ye yapılan operasyonlar kapsamında kadınların eylemine polis saldırısı oldu. Oğlum ve aynı zamanda danışmanım olan Cihad işkence edilerek gözaltına alındı. Yatakta elleri kelepçeli ve gözaltında olan oğlum bu şekilde hedefe konulmak isteniyor. Siyaset yalan ile yapılmaz. Hayatın hangi alanında mücadele edersek edelim tüm ilişkilerimizde ahlaklı olmak zorundayız. Gerçekleri söylemek zorundayız. Ne kadar tehdit ve karalamaya maruz kalsak da gerçeklerin yanında olmaya devam edeceğiz. Hakikatin mücadelesini de vermekten geri durmayacağız” şeklinde konuştu.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Kaya’nın ardından söz alan Muhammed Cihad Ebrari ise bilinçli olarak hedefe konulduklarına dikkat çekerek “Kanal 7 imzalı haberler ve Akşam gazetesi imzalı kimi haberler değiştirildi fakat çoğu duruyor. Hepsinin ekran görüntülerini aldık ve suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Ebrari, yapılan tüm hedef göstermelere karşı mücadelelerine devam edeceklerini, bedeli ne olursa olsun doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyeceklerini ve söz konusu barış ise gerisinin teferruat olduğunu söyledi. 

‘İNTİKAM ALINMAYA ÇALIŞILIYOR’

Ebrari’nin ardından söz alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek, 4 Kasım 2016’da partilerine yönelik operasyonların yıl dönümünde milletvekillerinin hedefte olmasının tesadüf olmadığını dile getirerek “Geçen yılki 4 Kasım’da gösterdikleri onurlu dik duruşun intikamı da alınmak isteniyor. Aynı döneme denk gelmesinin tesadüf olmadığını biliyoruz. Yalan ve iftira haberlerde gördük ki onurlu gazetecilerin tutuklandıkları yerde ortalık hırsıza, yandaşa ve ahlaksızlara kalıyor. HDP bütün bu hukuksuzluğa karşı adaletin savunucusu olmaya devam edecektir” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Berberoğlu’nun kitabını CHP’li gazeteci vekiller imzalayacak

SONRAKİ HABER

Gazetecilere dönük hak ihlalleri ekim ayı raporu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...