04 Kasım 2017 10:50

TÜYAP'ta, Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar'a saldırı

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda Kırmızı Kedi Yayınevi standında imza etkinliği olan Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar'a saldırı gerçekleştirildi.

Paylaş

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda Kırmızı Kedi Yayınevi standında imza etkinliği olan Sabahattin Önkibar'a saldırı gerçekleşti.Yaklaşık on kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanları da yaralandı. Saldırının Meral Akşener kitabı bahane edilerek gerçekleştirildiği iddia edildi. 

Odatv'nin aktardığına göre; Önkibar saldırı sonrasında "Bir kitaba dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türkiye'nin geldiği nokta budur ama eğilmeyeceğiz inatla mücadele edeceğiz" dedi.

Önkibar, şöyle devam etti:
"Asena adlı kitabımı kastederek, neden yazdığımı sordular önce. Ben de 'gazetecilik yaptığımı' belirtim. Devlet Bahçeli'ye dair bir önceki kitabımın (Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey) öfkesi de var. Ve bir yumruk attılar. Devlet Bahçeli'nin organize olmuş fedaileri bunlar, çok belli. Panik halindelerdi. Yerlerde kanlı kitaplar var. Ben kitap yazmaya ve Kırmızı Kedi Yayınevi ile birlikte olmaya devam edeceğim."

YARKADAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, da Önkibar'a yönelik saldırıyı kınadı.

“Barbarlık İstanbul'un göbeğinde kol geziyor" diyen sölzerine şöyle devam etti: “Gazeteciler tutuklanmakla kalmıyor, bir de fiziki saldırıya maruz kalıyor. Bu barbarlığı kınıyor, saldırıda yaralanan meslektaşım Önkibar ile Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ve bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum ki; fikirlerini beğenmediğiniz yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, acizlik göstergesidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

9 vekil hâlâ tutuklu AYM hâlâ sessiz!

SONRAKİ HABER

Kluh Destek işçilerine patron baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...