04 Kasım 2017 04:21
Son Güncellenme Tarihi: 04 Kasım 2017 10:09

Netflix, Kevin Spacey’i House of Cards’dan kovdu

Netflix, Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey hakkındaki istismar suçlamaları sonrası, Spacey'i Hous of Cards dizisinden kovdu.

Paylaş

Hakkındaki cinsel istismar suçlamalarına her gün bir yenisi eklenen ünlü Hollywood yıldızı Kevin Spacey, Netflix’teki House of Cards dizisinden kovuldu.

Netflix’ten dün yapılan açıklamada, “Spacey’nin yer alacağı bir ‘House of Cards’ yapımına Netflix olarak hiçbir biçimde dahil olmayacağız” dendi. Yapım şirketi geçtiğimiz günlerde de dizinin yeni sezonunun olmayacağını açıklamıştı.

Netflix’in Spacey’ye tavrı “House of Cards”la sınırlı değil. Şirket, ünlü oyuncunun hem yapımcılığını hem de başrolünü üstlendiği “Gore” adlı filmi de göstermeyeceğini duyurdu.

Aktör Anthony Rapp, 14 yaşındayken Spacey’in evinde düzenlenen partiye gittiğini, konukların ayrılmasının ardından Spacey’in kendisini yatağa iterek üzerine çıktığını anlatmıştı. Rapp’in bu sözleri üzerine Spacey özür dilemiş ve eşcinsel olduğunu açıklamıştı. ​

Ünlü oyuncunun yıllardır gizlediği cinsel kimliğini cinsel istismar suçlamasıyla karşı karşıya olunca açıklaması hem Hollywood genelinde hem de LBGTİ toplumunda tepki almıştı.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kevin Spacey hakkında, İngiltere'de yaşandığı öne sürülen bir cinsel saldırı olayıyla ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. BBC Türkçe'den aktarılan habere göre, The Sun gazetesi, Londra'da yaşandığı iddia edilen istismarla ilgili bir kişinin polise başvurduğunu duyurdu.

Londra polisi, 2008 yılında yaşandığı öne sürülen bir olayla ilgili kendilerine başvuru yapıldığını doğruladı. Ancak bu kişinin Kevin Spacey olup olmadığı ile ilgili açıklama yapılmadı.

Emniyet sözcüsü olay zamanı 23 yaşında olduğunu açıklayan bu kişinin ifadesinin alındığını ama şikayetle ilgili gözaltı yapılmadığını söyledi.

58 yaşındaki Spacey, hakkındaki cinsel istismar iddialarının artması sonrası Perşembe günü yaptığı açıklamada, tedavi olacağını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu enflasyona cep mi dayanır?

SONRAKİ HABER

TSK'den Kandil'e operasyon açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...