04 Kasım 2017 01:26

‘Hastanın kendi doktoruna gelmesini beklerdik'

Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen 'verilen ilaç yüzünden hastanın yüzünde kızarıklıklar oluştu' iddialarını cevapladı

Paylaş

İnanç YILDIZ
Diyarbakır

Cizre’de Zozan Aykut adlı yurttaş yüzündeki güneş lekesi için gittiği Cizre Devlet Hastanesinde cildiye bölümünde doktorun kendisine verdiği ilaçla yüzünde kızarıklık oluştuğunu iddia etmesinden sonra Hastane Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen, konuyla ilgili Evrensel’e bilgi verdi. Hastanın gelişen komplikasyondan sonra ilk kendi doktoruna gelmesini beklediklerini ancak gelmediğini söyleyen Erzen, “Günde belki 10-20 ilaçtan gelişen komplikasyon olabiliyor. İnsanız, robot değiliz. İnsanın bünyesi ilacı farklı algılayabilir. Kullanım hatası olabilir, saklama koşulları farklı olabilir, eczane faktörü olabilir. ” dedi. 

‘KOMPLİKASYON OLABİLİR’

Zozan Aykut adlı yurttaş yüzündeki güneş lekesi için gittiği Cizre Devlet Hastanesinde cildiye bölümü doktorunun kendisine verdiği ilaçtan sonra yüzünde kızarıklar oluştuğunu, tekrar hastaneye gittiğinde randevu alamadığını iddia etmişti.  Cizre’de kendisiyle iyi ilgilenilmediğini ileri süren Aykut, Mardin’de özel bir hastanede muayene olmaya gittiğini söyleyerek, buradaki doktorun kendisine verilen ilacın alerjik etki gösterdiğini söylediğini belirtmişti.  

Gazetemizin de gündeme getirdiği durum için Evrensel’i arayan Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen konu hakkında bilgi verdi. Cildiye doktorunun kendi eşi olduğunu ve 3-4 yıldır beraber hastanede görev yaptıklarını söyleyen Erzen, “Doktora gittiniz. Krem, hap olur. Bir  komplikasyon (ilacın yan etkisi) gelişir. Yapılacak olan ilk nedir. Kendi doktorunuza gidersiniz. Bu arkadaşımız öyle yapmamış. Acilen Mardin’e yatırılmış, falan. Ama yatırılmamış. Zaten her şey ortada. Arkadaş gelip doktora görülmemiş. Bugüne kadar gelişen komplikasyonla ilgili doktorun ‘Git ben bakmam’ dediğiyle karşılaşmadım. Burada farklı bir şey var. Gelip bizimle konuşsaydı. 3-4 yıldır bugüne kadar hizmet veriyoruz. Kusura bakmayın ama biz bunu hak etmedik. Ben de buranın yerlisiyim. Eşim buranın yabancısı. Buraya gelmişiz burada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bir doktor hastası kötü olsun istemez. Her ne olursa olsun. En kötü karakteri olan doktor bile hastasının kötüleşmesini istemez. Günde belki 10- 20 ilaçtan gelişen komplikasyon olabiliyor. İnsanız, robot değiliz. İnsanın bünyesi ilacı farklı algılayabilir. Ya da kullanım hatası olabilir, saklama koşulları farklı olabilir, eczane faktörü olabilir” dedi.  

ÖNCEKİ HABER

‘Tecavüzü teşhir ‘cinsel haz’ sayıldı!’

SONRAKİ HABER

Günü kurtarma politikaları yerine hayvancılık desteklenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...