07 Ağustos 2012 04:03

Bu nasıl bir tezgah?

Türk Hava Yollarında (THY) yaklaşık iki yıldır toplusözleşme imzalanamıyor, grev yasağı getiriliyor, çalışma düzeni değiştiriliyor, TİS uygulanmıyor, sendikal haklar budanıyor... Bütün bunları peş peşe okuyunca “Ne var bunda, her işveren aynısını yapıyor” denebilir. Ancak THY’de bunların anlamı farklı. Uçuş g&u

Bu nasıl bir tezgah?
Paylaş
Gökhan Durmuş


AVRUPALI GAZETECİLERDEN DİRENİŞE DESTEK

Grev yasağına karşı çıktıkları için işten atılan ve direnişte olan Hava-İş üyelerine, bir destek de Avrupa Gazeteciler Federasyonundan geldi. Atatürk Havalimanı dış hatlar girişinde direnişlerini sürdüren işçileri ziyaret eden Federasyon Başkanı Arne König, direnişi örgütlü oldukları tüm ülkelerde anlatacağını söyledi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi ile birlikte önceki gün direniş yerine gelen König, alkış ve sloganlarla karşılandı. Bir süre sendika yetkilileriyle sohbet eden König ve İpekçi daha sonra işçilere seslendi. Direnişin başından buyana üyeleriyle birlikte Hava-İş’in yanında olduklarını söyleyen İpekçi, direnişle uluslararası dayanışmayı büyütmek için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Avrupa’da hükümetlerin ve patronların işçi haklarına yönelik saldırıları olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan König, Hava-İş’in direnişini örgütlü oldukları tüm ülkelerde anlatacaklarını söyledi. Bugüne kadar birçok ülkeyi ziyaret ettiğini ve hiçbir yerde grev hakkına bu kadar müdahalede bulunan bir hükümet görmediğini söyleyen König, direnişin başarıya ulaşmasının Avrupa işçilerinin de kazanımı olacağını vurguladı. König’e ve TGS Genel Başkanı İpekçi’ye teşekkür eden Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, AKP Hükümetinin ve THY yönetiminin tüm oyunlarına rağmen direnişi kazanacaklarını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)


HAVA-İŞ TOPÇU’NUN HEDEFİNDE THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, geçtiğimiz gün çalışanlara gönderdiği bir e-postayla da Hava-İş’i dünyadaki gelişmelerden uzak kalmakla suçluyor. Topçu, Hava-İş’e ilişkin gönderdiği yazıda şu ifadelere yer veriyor; “Son zamanlarda yaşanan olaylarda hep birlikte gördük ki, sendikamız dünyadaki gelişmelerden bir hayli uzak kalmıştır. Yeni nesil sendikacılık anlayışının gereklerinden olan ‘işgücünün niteliğinin geliştirilmesi yönünde üyelerine katkı yapmayı’ bir yana bırakın, üyelerinin iş güvenliğini riske atacak; işyeri barışı ve huzurunu bozacak provokasyonlar içine girmektedir. Sizleri gayri kanuni bir eylemin içine çekmeye çalıştılar ancak çok az arkadaşınız bu çağdışı oyununa geldi. Sizleri kullanmak suretiyle amacına ulaşamayan sendika, bu kez yoğun rekabet yaşadığımız bölgelerde adeta ‘şirketi kötüleme seferberliği’ içine girmiş; o ülkelerdeki ticari muhataplarımızı Türk Hava Yolları ile uçmama, kargo taşımama yönünde ikna etmeye uğraşmaktadır. Sendikalar, sendika yöneticilerinin kişisel egoları ile istikamet belirleyemezler. Hava İş Sendikası artık sizlerin yanında olmadığını göstermiş, kamu vicdanı önünde kendini aklama derdine düşmüştür.”

ÖNCEKİ HABER

Roboskî’de hukuk kaymakama başka, halka başka işliyor

SONRAKİ HABER

İşçiler tazminat konusunda aydınlatılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...