Bilal Erdoğan'dan blok flüt ve ritmik jimnastik çıkışı

Bilal Erdoğan, Okçuluk Araştırmaları Enstitüsünün açılışında konuştu, 'Bizi blok flütle, ritmik jimnastikle tutsak etmeye çalıştılar' dedi.

03 Kasım 2017 17:48
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan Okçuluk Araştırmaları Enstitüsünün açılışına katıldı. Okçuluk Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Türk-İslam kültürü övgüsü yaparken, Batı'nın Türkiye'yi kültürüyle esir almaya çalıştığını iddia etti. Bilal Erdoğan'ın blok flüt ve ritmik jimnastiğe karşı ilginç açıklamaları oldu.

'BİZİ KÜLTÜRLERİYLE ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR'

Kur'an okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan Bilal Erdoğan, "Dünyada hemen hemen başka bir millet yoktur bağımsızlığını asla kaybetmemiş, asla tutsak olmamış olan. Bizi tutsak edemeyenler, bağımsızlığımızı elimizden alamayanlar, ne zaman Çanakkale'de ne zaman Kurtuluş Savaşı'nda ne yapmışlar; bizi başka şekillerde tutsak etmeye çalışmışlar" diye konuştu. "Bizi kültürleriyle tutsak etmeye çalıştılar" diyen Erdoğan şunları söyledi: Müziklerinden yemeklerine, kıyafetlerine, bütün yaşam tarzlarına kadar. Türkiye'de yıllarca müzik derslerinde blok flüt çalınmasının sebebi basit bir şey değildir. Veyahut da beden eğitim derslerinde ritmik jimnastiğin öne çıkarılmasının sebebi basit bir şey değildir. Buralarda bizim kendi sporlarımızın, müziklerimizin, müzik enstrümanlarımızın, kendi kültürel öğelerimizin yer alması demek bir milletin bağımsızlığının gerçek manada korunması, sahiplenilmesi demek."

Etkinliğe Bilal Erdoğan'ın yanı sıra; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İstanbul Milletvekilleri Haydar Ali Yıldız, Nureddin Nebati gibi isimler de katıldı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kışanak ve Tuncel'e tahliye çıkmadı: 'Adalet baskı altında'

SONRAKİ HABER

Cinsel istismar zanlısına 8 yıl 4 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...