03 Kasım 2017 13:26

Zehra Doğan’a İsviçre’den ödül

Gazeteci ve ressam Zehra Doğan, Freethinkers (Özgür Düşünenler) adlı kuruluş tarafından düşünce özgürlüğüne layık görüldü.

Paylaş

Hapisten çıkan gazeteci ve ressam Zehra Doğan’a İsviçre’de Freethinkers (Özgür Düşünenler) adlı kuruluş tarafından düşünce özgürlüğü ödülüne layık görüldü.

BBC Türkçe’nin edindiği bilgiye göre ödül, Pazar günü İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek bir törenle verilecek. Ödülü Zehra Doğan’ın Fransa’da yaşayan bir arkadaşı Doğan adına teslim alacak.

2016 yılında Nusaybin’deki çatışmaları haberleştiren Doğan, kentten ayrıldıktan sonra Temmuz ayında tutuklanmış ve 5 ay hapiste kalmıştı.
Zehra Doğan serbest bırakıldıktan sonra Haziran 2017’de 33 ay hapis cezasına çarptırılarak Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.
1908 yılında kurulan ve düşünce özgürlüğü, sekülerlik gibi konularda çalışmalar yapan İsviçre merkezli Freethinkers ise ilk olarak 2015’te dağıttığı Özgür Düşünen Ödülü’nü bu yıl ikinci defa veriyor. 

2015’teki ödül, Suudi Arabistan’daki insan hakları faaliyetleri nedeniyle kırbaç ve hapis cezalarına çarptırılan Ensaf Haidar, Raif Badawi ve Waleed Abulkhair arasında paylaştırılmıştı. (DIŞ HABERLER) 

ÖNCEKİ HABER

Sarıhan: Cezaevindeki işkence iddiaları soruşturuluyor mu?

SONRAKİ HABER

Kampanya: OHAL değil, demokrasi istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa