03 Kasım 2017 13:16

Sarıhan: Cezaevindeki işkence iddiaları soruşturuluyor mu?

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, cezaevlerinde yaşanan hak ihlali ve kötü muamele iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kesintisiz hale gelen OHAL süreciyle birlikte cezaevlerinde yaşanan hak ihlali ve kötü muamele iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Sarıhan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde cezaevlerinde son dönemde, domuz bağı, süngerli oda uygulaması, keyfi bir şekilde verilen disiplin cezaları, haberleşme ve iletişim hakkının engellenmesi gibi hak ihlalleri ve işkence iddialarının arttığını belirtti. Tekirdağ, Silivri, Edirne, Kırıkkale Cezaevlerinde yaşananları sıralayan Sarıhan, söz konusu ihlal iddialarına ilişkin bu güne dek ne tür işlemler yapıldığını sordu.

EDİRNE’DEKİ İHLALLER YENİ MÜDÜRLE ARTTI MI?

Eylül ayında aynı konuda bir başka önerge verdiğini ve yanıtsız kaldığını anımsatan CHP’li Vekil Tekirdağ F Tipi Cezaevinde yaşanan işkenceler ile birçok kez gündeme gelen Haydar Ali Ak’ın, Edirne F Tipi Cezaevine müdür olarak atanmasıyla kötü muamele ve hak ihlallerinin arttığının öne sürüldüğünü belirtti. Sarıhan “Tekirdağ Cezaevinde görevli olduğu süreçte işkence iddialarıyla pek çok kez gündeme gelen bir tutuklunun kolunu kırmak, bir diğerini yumruklamak, kendisine “Günaydın” demeyen bir tutukluya tek kişilik hücre cezası uygulatmak, kağıttan yapılmış el ürünü kalemlikleri toplamak, sabah sayımlarını baskına çevirip odaları talan etmek, itiraz edenleri ‘süngerli oda’ adı verilen hücreye koymak gibi eylemler nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Ak ile ilgili bugüne dek yapılan yasal işlemleri sordu ve “Hakkında sayısız iddia ve şikayet olan bir kamu görevlisinin hâlâ müdür pozisyonunda olmasının hukuki dayanağı nedir?​” ekledi. Sarıhan, bakanlığın cezaevlerinde yaşananlara yönelik ne tür önlemler aldığını ve koşulların iyileştirilmesine yönelik bir yol haritasının olup olmadığının da cevabını da talep etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filmi duyulsun diye İstanbul'da kendini bıçaklatmış

SONRAKİ HABER

Zehra Doğan’a İsviçre’den ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...