03 Kasım 2017 12:32

Bursa'da şiddeti protesto eden avukatlar duruşmalara girmedi

Bursa'da son 4 ayda avukatlara yönelik 1'i ölümle sonuçlanan 4 saldırı yaşanması üzerine eylem yapan avukatlar duruşmalara girmedi.

Paylaş

Bursa’da son 4 ayda avukatlara yönelik 1'i ölümle sonuçlanan 4 ayrı saldırı yaşanması ve faillerin tutuklanmaması, Bursalı avukatlarca protesto edildi. Bursa Adalet Sarayı önünde “Duruşmalara girmiyoruz” pankartı ile bir araya gelen avukatlar, sloganlar eşliğinde kent meydanına yürüdü. Avukatlar yürüyüş boyunca; “Savunmaya uzanan eller kırılsın", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Savunma susarsa adalet ölür” sloganları attı. Yürüyüşe CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan da destek verdi.

'SAVUNMA SUSARSA ADALET ÖLÜR'

Avukatlar adına açıklama yapan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan 4 avukata yönelik silahlı saldırı gerçekleştiğini hatırlatarak "Bunların birinde, Bursa’ya, savunma mesleğine, tiyatroya, şiire emek veren, yaşadığı Gemlik’in gelişmesi için ömrünü adamış bir ailenin, yine ömrünü adamış çocuğu olan Av. Özgür Aksoy’u kaybettik." dedi. Geçtiğimiz hafta Avukat Ahmet Cem Fırat'ın 3 ayrı yerinden bıçaklandığını da hatırlatan Gürkan, iddia makamının şüpheliyi adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etmesine ve uzlaştırma talep etmesine tepkisini dile getirdi. "Bütün bunlar avukata karşı yapılan eylemlerde failleri cesaretlendirmek ve savunmanın direncini kırmaya çalışmaktır." diyen Gürkan açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Adliyeden buraya kadar haykırarak geldik. Savunma susarsa adalet ölecek çünkü. Dünyada bütün rejimlerde, krallıklarda, diktatörlüklerde sırmalı cübbeleriyle hakimler ve savcılar görebilirsiniz. Ama sadece ve sadece demokratik ülkelerde bağımsız savunma görebilirsiniz. Bu ülkede demokrasi için, hukukun üstünlüğü için en çok çaba sarf eden meslek gruplarından biriyiz.

İddia makamını empati yapmaya davet ediyoruz. Meslektaşlarımızın olayı içselleştirip şüphelilere müdafilik yapmaktan çekinmesi de bir haktır. Elbette ki onları savunacak bir avukatı barolar olarak görevlendireceğiz ancak sizler görevden çekinen, meslektaşını öldürüp, yaralayan faili savunmak istemeyen avukatı anlayacaksınız, anlamak zorundasınız. Onlar hakkında suç duyurusunda bulunmak sizin göreviniz değil, haddiniz değil. Bunu yapanlar asla bizim meslektaşımız olmayacak, olamayacaklar.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Kandil ve Sincar'ı yerle bir ederiz

SONRAKİ HABER

İhraç edilen öğretmenden tek kişilik tiyatro

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...