Kluh Destek işçileri direnişte

Şişecam’ın taşeron firması Kluh Destek'te işçiler kendilerine sorulmadan imzalanan sözleşmenin yenilenmesi için direnişte.

03 Kasım 2017 12:20
Son Güncellenme Tarihi: 03 Kasım 2017 12:46
Paylaş

İstanbul Tuzla’da kurulu Şişecam’ın taşeron firması Kluh Destek işçileri, Türk-İş’e bağlı Çimse-İş’in kendilerine sormadan 3 yıllık TİS imzalamasının ardından bugün iş bıraktı. Sendika temsilcisinin görevden alınarak mazeretli izinli sayılması ve raporlu işçilerin fabrikada çalıştırılması bardağı taşıran son damla oldu. Sendika temsilcisinin görevden alınmasının ardından işten atıldığı bildirildi.

ÜRETİM DURDU

Çimse-İş’e ve Kluh Destek patronuna tepkili olan işçiler üretimi durdurarak fabrika önünde toplandı. İşçiler sık sık, “Masaya oturup anlaşılacak”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. 

İŞÇİ DEĞİL PATRON KANUNSUZ

Patronun kanunsuz iş yapmakla suçladığı Kluh işçileri fabrika önünde şöyle konuştu: “İşverene soru soruyoruz. Biz kanuni bir eylem yaptığımızı savunuyoruz. Peki siz raporlu elemanı çalıştırarak kanunlu bir eylem mi yaptınız? Biz vizite eylemi yaptık. Siz raporlu bir insanı alıp buraya getirerek kanunu çiğnediniz. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Gelin sendika ve işveren o masaya oturup anlaşalım. Bunun başka yolu yok. Biz bu eylemin her türlü arkasındayız. Taleplerimiz kabul edilene kadar biz buradayız.” (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de gösteri ve yürüyüşlere 1 ay yasak

SONRAKİ HABER

ABD'li yapımcı Brett Ratner, taciz ve tecavüzle suçlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...