07 Ağustos 2012 04:03

NATO danışmanı, ‘muhaliflere’ para topluyor

ABD Hazine Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının Suriyeli “muhaliflere” yardım edebileceklerini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ABD vatandaşlarının, Suriye Özgür Ordusu’na para, lojistik, iletişim ve gıda türünden yardımlar yapabilecekleri ifade edildi. ABD’de toplanan yardımları Özgür Suriye Ordusu’na u

NATO danışmanı, ‘muhaliflere’ para topluyor
Paylaş
Mehmet Özer

BM’YE MEKTUP Suriye Araştırma ve İnsan Hakları Danışma Merkezi ise, Birleşmiş Milletler (BM) genel sekreterinden, BM’nin üstünde kurulduğu ilke ve misakın yıkımdan korunması için, Suriye’de “teröristleri” destekleyen devletlerle ilgili tutum belirleme ve bu devletlerin kınanmasıyla ilgili hızlı adım atılmasını talep etti. Merkez tarafından yayınlanan açıklamada, kimi devletlerin Suriye’de yaşanan krizle ilgili benimsediği iki yüzlü politikaların ve teröristlerin desteklenmesinin insani kanun ve ahlaka aykırı olduğunu belirtti. “Silahlı terör gruplarının” Suriye’ye, kimi devletlerin yardımıyla yasa dışı bir şekilde giren gazetecileri kucakladığına işaret eden Merkezin açıklamasında, “kimi devlet ve krallıkların tarihte ilk defa terörü desteklemekle somutlanan terör çizgisini izlediği” ifade edildi.  

HAMAS’A PARA GÖNDERMEK YASAK Özgür Suriye Ordusuna gönderilecek yardım bizzat ABD yönetimi tarafından desteklenirken, Filistin’e gönderilecek yardımlar defalarca engellenmiş ve yardım toplayanlara hapis cezası verilmişti. 2006 yılında, ABD’nin en büyük İslami yardım kuruluşu olan Kutsal Topraklar Kurtuluş ve Kalkınma Fonu yöneticilerinden 5 kişi, Filistin’in İsrail işgalinden kurtuluşunu hedefleyen Hamas’a yardım parası gönderdiği için 65 yıla kadar uzanan hapis cezasına çarptırılmıştı. Dönemin Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Başsavcı Yardımcısı David Kris, “Bu cezaların, insani yardım görüntüsü altında teröristlere mali kaynak sağlayanlara güçlü bir uyarı olacağını” söylemişti. “Hamas’a yardımcı olduğu” gerekçesiyle kuruluşun tüm mal varlığına el konuldu. ABD’nin Eski Başkanı George W. Bush tarafından imzalanan “2006 Filistin Anti-Terörizm Yasası”, “İsrail’in var olma hakkını tanımadığı, terörü kınamadığı, milis güçlerini dağıtmadığı ve önceki hükümetlerin İsrail ile yaptığı anlaşmaları tanımadığı” sürece Hamas’la temasa geçilmesini ve yardım yapılmasını yasaklıyordu. Ancak yasa metninde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yandaşlarına yardımların sürebileceği belirtiliyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Adım adım greve hazırlanacaklar

SONRAKİ HABER

El altından darbe planı yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...