03 Kasım 2017 10:58

Emel Korkmaz'ın koşu kampanyasına ödül

Emel Korkmaz'ın ALİKEV için düzenlediği kampanya, 2016'nın en güzel yardımseverlik koşusu hikâyesi seçilerek ‘Adım Adım 2016 Ödülü’ne layık görüldü.

Paylaş

Emel Korkmaz'ın, oğlu Ali İsmail Korkmaz'ın hayallerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek adına açılan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) için düzenlediği koşu kampanyası, 2016'nın en güzel yardımseverlik koşusu hikayesi seçildi.   Emel Korkmaz, ödülünü İstanbul'da düzenlenen Adım Adım Makarna Partisi'nde aldı.

Kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye'de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu olan Adım Adım'ın jürisi seçim yaparken; kişisel zorluk ve mücadele azmi, etkilediği veya etkileyeceği insan sayısı, çevreye veya topluma etkisi ile duygusal boyut kriterlerini göz önünde bulundurdu. Emel Korkmaz, 2016 İstanbul Maratonu'nda tek kampanyayla rekor kırarak 2 bin 79 kişiden toplam 225 bin 587 TL bağış topladı. Emel Korkmaz ile birlikte koşan 280 gönüllü ALİKEV koşucusuyla toplamda 524 bin 711 TL bağış elde edildi. Bu bağışlar ile 52 öğrencinin 4 yıllık bursu karşılanmış oldu. Ödülle ilgili konuşan Emel Korkmaz, “Oğlumun anısını ve düşlerini yaşatmak için başlattığım bu kampanyanın böylesine güzel sonuçlar almasından dolayı çok mutluyum. Bu yıl da pırıl pırıl gençlerimizin okuyabilmesi için İstanbul Maratonu'nda koşacağım” dedi.

Ali İsmail Korkmaz, Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de polis ve sivillerce darbedilerek katledilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretli yüzde 4 yoksullaştı

SONRAKİ HABER

'Cinsel ilişki' hakkında konuşan sunucuya 3 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...