02 Ağustos 2012 11:35

Adım adım greve hazırlanacaklar

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinin, kurum borçlarını kendi çalışanlarına ödetmesine tepkiler sürüyor. Önceki gün iş bırakan sağlık çalışanları, talepleri kabul edilmezse 3 Eylülde greve gidecekler. Sağlık emekçileri, 3 Eylüle kadar her hafta eylemde olacaklar. Grevi her birimde örgütleme kararı

Adım adım greve hazırlanacaklar
Paylaş

Sağlık Çalışanları Meclisinin çağrısıyla dün 10.30’da hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri, başhekimin de kendilerinden 3 Eylül’e kadar süre istediğini belirttiler. SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur sağlık emekçileri adına yaptığı açıklamada, performans sistemine değinerek, bu sistemin her hastaya puan gözüyle baktığını ifade etti. Performans sisteminde, “Çalıştığın kadar para alacaksın” söylemi ile emekçilerin kandırılmaya çalışıldığını vurguladı. Uğur, “Gerçekte bu sistemde daha yoğun çalışma ve daha fazla sömürü vardır” diye konuştu.
Ardından söz alan Doç. Dr. Türkan Günay, öğretim üyeleriyle yapılan toplantıda, akademisyenlerin de yapılacak eylemlere destek olma kararı aldığını aktardı.
Son olarak Türk-Sağlık Sen adına konuşan Yasemin Zengin, kendilerinin de greve destek olacaklarını ilan etti.
Sağlık çalışanları bu gün de dahil olmak üzere, 3 Eylüle kadar her cuma 10.30 eylemlerine devam edecekler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çaycuma’da ihmal değil, ‘ihale’ varmış

SONRAKİ HABER

NATO danışmanı, ‘muhaliflere’ para topluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...