03 Kasım 2017 09:50

Avrupa'da 'Karnaval' heyecanı başlıyor

Her yıl gerçekleşen geleneksel 'Karnaval' eğlenceleri Avrupa'nın birçok kentinde önümüzdeki hafta itibariyle başlıyor.

Paylaş

Avrupa'da kökeni Hristiyanlık öncesi toplumlara kadar giden 'Karnaval' eğlenceleri ilk olarak üç 11 rakamının yan yana geldiği 11.11.2017'de saat 11.11'de Almanya'da başlıyor.

DHA'nın haberine göre Avrupa'da karnaval eğlenceleri için son provalar, son rötuşlar tamamlanıyor. Eğlencelerde güvenlik önlemlerinin had safhada olması ve trafik denetimlerin yoğun olması bekleniyor.

Karnaval şenliklerinin en hızlı dönemi Almanya’da şubat ayında çoğu kentte resmi geçit törenleriyle kutlanacak. Almanya’da beşinci mevsim olarak bilinen karnaval eğlencelerin en yoğun kutlandığı kentlerin başında Köln ve Düsseldorf kentleri geliyor.

Çoğu kentte eş zamanlı olarak 12 Şubat Pazartesi günü Gül Pazartesi (Rosenmontag) isminde yapılan geçit törenlerinde karnaval eğlenceleri doruğa çıkıyor.

Almanya’da karnaval şenlikleri 14 Şubat Çarşamba akşamı saat 23.11’de sona eriyor. Komşu ülke Fransa’nın doğusunda karnaval eğlenceleri Ocak ayında başlıyor. Değişik kent ve kasabalarda kutlanan karnaval eğlenceleri Fransa’da 1 Nisan tarihine kadar sürüyor. İsviçre’de ise karnaval şenlikleri Ocak ayında başlayıp Şubat ayının sonuna kadar devam ediyor. İtalya’da tarihi Venedik Karnavalı 3 Şubat 2018 Cumartesi günü Markus Meydanı'nda başlıyor. Venedik Karnavalı 13 Şubat Salı günü sona eriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ağbaba: Üretici ağaçlarını değil AKP'ye verdiği oyu kesmeli

SONRAKİ HABER

Maraş'ta öğrencilere el öptüren müdüre inceleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa