03 Kasım 2017 09:11

Atalay Demirci, 'FETÖ' operasyonunda gözaltına alındı

İzmir merkezli olarak 14 ilde başlatılan 'FETÖ' operasyonlarında komedyen Atalay Demirci ve Ömer Pekin gözaltına alındı.

Paylaş

İzmir merkezli olarak 14 ilde düzenlenen 'FETÖ' operasyonlarında 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmada "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" iddialarıyla tutuklu yargılanan komedyen Atalay Demirci ve 'FETÖ' davalarının bir numaralı sanığı, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'e özel tiyatro gösterisi yapan Ömer Pekin de bulunuyor.

'FETÖ'NÜN ENTELEKTÜEL YAPILANMASI'

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, örgütün 'entelektüel' ve Gürcistan yapılanmalarına yönelik soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında 41 kişi hakkında yakalama kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, İzmir merkezli 14 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda 41 şüpheliden 18’i gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından yargılanan ve komedyen Atalay Demirci'yle birlikte Ömer Pekin'in de bulunduğu öğrenildi.

Pekin'in, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve 'FETÖ'nün 'entelektüel tiyatrocular imamı' olduğu iddia edildi. Firari diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasan Akar'ın, Atatürk'e hakaretten aldığı ceza bozuldu

SONRAKİ HABER

Urfa'da çırçır fabrikasında yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...