03 Kasım 2017 08:24

Çocuklar, düşleriyle boyadıkları resimleri sergileyecek

Darüşşafakalı orta öğrenim çocuklarının mutlu bir gelecek düşlerini dile getirdikleri resimlerini içeren sergi CarrefourSa İçerenköy AVM'de açılıyor.

Paylaş

CarrefourSa İçerenköy bu kez ziyaretçilere ve tüketicilere umut aşılayacak, güzel günlere taşıyacak yepyeni bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 1863'ten bu yana sadece yurttaşların bağışlarıyla binlerce çocuğa yeteneklerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirmelerini sağlayacak eğitim olanağı sunan Darüşşafaka’nın öğrencileri, yaptıkları resimlerle düş dünyalarını CarrefourSa İçerenköy Alışveriş Merkezi’nde paylaşacaklar. Resim sergisi 1-12 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

“Dünyanın daha güzel bir yer olması için ne yapmak gerekir?​” sorusuna öğrencilerin çizgi ve renklerle yanıt verdikleri 70x100 boyutlarındaki 37 resmin yer aldığı sergi, CarrefourSa İçerenköy’ün salt bir alışveriş merkezi olmadığını ve ziyaretçileri için hayatın güzelliklerine dokunma fırsatını da sunan bir buluşma mekânı olduğunu bir kez daha gösterecek.

YALNIZCA SERGİ DEĞİL, ÖDÜLLÜ BİR YARIŞMA

1-12 Kasım tarihleri arasında CarrefourSA İçerenköy Alışveriş Merkezi’ni ziyaret edenler bu 37 resim arasından en beğendiklerini seçecekler; yapılacak oylama sonucunda en çok oy alan beş resmin sahibi olan öğrenciler, ünlü bir ressamın atölye çalışmasına katılma fırsatı ile ödüllendirilecek. Amaç, çocukların plastik sanatlar alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri için onları yüreklendirmek, resim dünyasının kapılarını açmak, sanata gönül vermeye davet etmek. En etkili beş resme oy veren ziyaretçilere ise küçük ödüllerle katılımları için teşekkür edilecek.

CarrefourSa İçerenköy’ü, alışveriş merkezinde ilk kez böyle bir sanat etkinliğini düzenlemeye yönelten ise, insanımızı, toplumumuzu, olumlu düşünmenin iyileştirici, yenileyici, umut verici etkisini bizzat deneyimleyerek görmeye teşvik etmek.

SİVİL TOPLUMLA BULUŞMA

CarrefourSa İçerenköy’deki özel alanda daha güzel bir gelecek için çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları standlar açacak, fuar düzenindeki bir yerleşimle AVM ziyaretçilerine faaliyetlerini anlatacaklar. Söz konusu sivil toplum kuruluşları, Darüşşafaka Cemiyeti, Kızılay Ataşehir Şubesi, LÖSEV , Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ataşhir Şubesi, Diş Dostu Derneği, Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği’nden oluşuyor. Kuruluşlar etkinlik boyunca, projelerini tanıtacaklar, çalışmalarına destek amacıyla bağış toplayacaklar, böylece hedef kitleleriyle yüz yüze, doğrudan interaktif iletişim olanağı bulacaklar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Uzaylıların neye benzediği Evrim Kuramıyla tahmin edilebilir

SONRAKİ HABER

Galatasaray Odeabank, Jordan Taylor ile anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...