03 Kasım 2017 04:40

Diyarbakır'da çatışma: 1 polis yaşamını yitirdi

Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesi Huzurevler semtindeki polis operasyonunda 1 polis yaşamını yitirdi, 9 polis yaralandı.

Paylaş

Diyarbakır merkeze bağlı Kayapınar ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Baskın düzenlenen evde bulunan ve "PKK'li" olduğu iddia edilenlerin el bombası patlatması sonucu 10 polisin yaralandığı duyuruldu. Yaralananlardan durumu ağır olan 1 polis kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. DHA'nın haberine göre çatışmada PKK'li olduğu belirtilenlerden birinin de öldürüldüğü belirtildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre operasyon yapılan evde bulunanların "PKK'nin YPS biriminde faaliyet gösterdiği" belirtildi. Saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir binaya güvenlik güçleri girdi.

Bu sırada çıkan çatışmada, 1'i ağır olmak üzere 10 polis yaralandı. Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak ağır yaralanan polis, yaşamını yitirdi.

Diyarbakır

Bölgede gerçekleştirilen operasyon ve çıkan çatışma nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Operasyon nedeniyle bölgede ambulanslar ve itfaiye aracı hazır bekletilirken, çevre sakinlerinin çatışma ve silah seslerinden korktukları gözlendi. Çatışmanın meydana geldiği bölgede bulunan bazı okulların öğrencileri evlerine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 17 yaralı

SONRAKİ HABER

Golden State Warriors, San Antonio’ya 20 sayı fark attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...