02 Kasım 2017 18:42

Gebze'de mahallelilerin tapu sıkıntısı devam ediyor

Gebze’nin on mahallesini kapsayan tapu sorunuyla ilgili yurttaşlar Belediye Meclisi toplantısına müdahil oldu.

Paylaş

Kocaeli‘nin Gebze ilçesinde mahallelerde yaşanan tapu sıkıntısı devam ediyor.

Belediye meclisi toplantısında sorunlarının çözümü için müdahil olmak isteyen Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi halkı, toplantının yapılacağı Gebze Kent Kültür Merkezi toplantı salonunun önünde toplandı. CHP Gebze meclis üyeleri, toplantının gündemine mahallelerde yaşanan sorunların çözümüne yönelik bir öneride bulundu. Belediye Başkanı Adnan Köşker, ilk önce bu öneriyi gündeme almak istemedi ancak CHP’li meclis üyelerinin baskıları sonucunda önerge gündeme alındı. Fakat öneri sonrasında AKP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

CHP İLÇE BAŞKANI DURSUN: HALKIN TAPU SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Güvenlik güçleri toplantı salonunun önünde bekleyen mahallelilere boş bir salonda beklemelerini ve Belediye Başkanının toplantıdan sonra kendilerine açıklama yapacağını söyledi. Önergesi kabul edilmeyen CHP meclis üyeleri adına mahallelilere seslenen Gebze İlçe Başkanı Avukat Recep Dursun "Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak Gebze’nin on mahallesini kapsayan tapu sorunuyla ilgili önerge verdik. Bu önergemizde hem tapu tahsis belgesi olan, 2B hak sahibi olan hem de 20 yıldan fazla bu mahallelerde oturan vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözmek için bir önerge verdik. Buradaki amacımız belediye ve vatandaşlar arasında yaratılan güven bunalımını ortadan kaldırmaktı. Önergemizde tapu tahsis belgesi olan vatandaşlara bedelsiz, bedelini hiç veya kısmen ödeyenlere emlak beyanı üzerinden, 2B hak sahipleri ile 20 yıldan fazla oturanlara da yine emlak beyan değeri üzerinden DOK payı düşürüldükten sonra vatandaşlara tapularının verilmesiydi. 70-80 bin kişiyi ilgilendiren bir sorun bu. Bu sorunu çözmek ve vatandaşın geleceğine güvenle bakmasını sağlamak  için bu önergenin kabul edilmesi samimiyet ve güven açısından çok önemliydi. Fakat önergeyi Belediye Başkanı Adnan Köşker önce gündeme almak istemedi. Sonra CHP meclis üyelerinin baskısı üzerine gündeme aldı. Sonra da AKP’li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Bu sonuç üzücü tabii. Çünkü mahalleliler geleceklerinden endişeli. 40 yıllık bir geçmişleri var. Vatandaşların geleceğe güvenle bakmak için tapu ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Sarıyer Belediyesinde benzer bir sorun vardı ve çözüldü. Aynısı Gebze’de de yapılabilir. Bu sorun çözülene kadar bizler halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Önergenin kabul edilmemesine tepki gösteren mahalleliler belediye başkanını dinlemek istemediler ve Belediye Başkanına tepki göstererek toplantı salonunu terkettiler. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gizem Olgun'un vahşice öldürülmesine ilişkin dava sürüyor

SONRAKİ HABER

Strasbourg'da Ekim Devrimi'nin 100. yılı şenlikle kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...