Baro başkanı, elini sıkmak istemeyen avukatı konuşturmadı

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, elini sıkmak istemeyen Avukat Pınar Arpacı'nın kürsüye gitmesini ve konuşmasını engelledi.

02 Kasım 2017 15:09
Paylaş

Eskişehir Barosunda stajyerliğini tamamlayan bir avukatın ruhsat töreninde, Avukat Pınar Çelik Arpacı'nın konuşması Baro Başkanı tarafından engellendi. Stajını tamamlayan avukata başarı dilemek isteyen Arpacı’yı engelleyen Baro Başkanı Rıza Öztekin, bu davranışını “Baro başkanının elini sıkmayan konuşma yapamaz” sözleriyle gerekçelendirdi.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, Büyükada’da gözaltına alınan hak savunucuları ile ilgili basın açıklaması yapmak istemiş fakat basın açıklaması yasaklanmış ve Avukat Arpacı'nın da aralarında olduğu komisyondaki dokuz üyes üyelikten çıkarılmıştı.

Avukat Pınar Çelik Arpacı, da Baro Başkanı Rıza Öztekin’in bu tutumu dolayısıyla elini sıkmak istemediğini belirtti.

‘İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUM’

Evrensel’e konuşan Arpacı, Öztekin’in kendisi ile ilgili sarf ettiği "Olay çıkarmak istiyor" sözlüne tepki gösterdi. Arpacı, “Ben stajyerimin mutlu gününde ona başarılar dilemek istedim. Olay çıkarmak isteyen ise kendisi oldu. Olay çıkarmak isteseydim hem benim tavrım, hem de salonun tavrı böyle olmazdı. 25 Kasım yaklaşıyor. Yıllarca baroda Kadın Hukuku Komisyonunda çalışmış bir avukat olarak Öztekin’in bu tavrını kınıyorum. Hukuku savunması gereken başkanın bir kadın avukata şiddet uygulaması kabul edilemez. Baro başkanını istifaya çağırıyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bir yılda bir milyar çocuk şiddete maruz kaldı

SONRAKİ HABER

Nuri Şahin, milli takımı bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...