02 Kasım 2017 09:19

‘Uyarca’ DasDas’ta prömiyer yapacak

Ahmet Mümtaz Taylan’ın yönetmenliğindeki 'Uyarca' 4 Kasım'da DasDas'ta prömiyerini yapacak. Oyun, Kasım ayı boyunca sahnelenecek.

Paylaş

Ahmet Mümtaz Taylan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Uyarca”, 4 Kasım’da DasDas’ta prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. 21. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında da tiyatro severlerin karşısına çıkacak oyun, Kasım ayı boyunca DasDas’ta sahnelenecek.

Friedrich Dürrenmatt’ın 1972’de yazdığı oyunda; Tansu Biçer, Mehmet Ali Nuroğlu, Arif Pişkin, Kanbolat Görkem Arslan, Zamire Zeynep Kasapoğlu, Serhan Onat, Armağan Döşlüoğlu ile Kudsal Döşlüoğlu rol alıyor.

Yücel Erten’in çevirisi, Aylin Alıveren’in dramaturjisi ve Tuna Pase’nin ses tasarımı ile sahnelenen oyunun ışık tasarımını Ayşe Sedef Ayter, kostüm tasarımını Funda Çebi, dekor tasarımını ise Tayfun Çebi üstleniyor.

Cesetleri çözeltip sıvıya dönüştüren bir bilim adamı, akıllara zarar bir cinayet şebekesi ve birbirinden tuhaf bir ilişkiler ağının yer aldığı oyun, tiyatro festivalinin de en merakla beklenen oyunlarından birisi.

Baştan aşağı yozlaşmış bir devlet, her şeyi kanıksamış bir toplum, ekonomik kriz, rüşvet ve yolsuzluk temalarını ele alan oyun, freni patlamış kamyon gibi savrulan bir düzenin tespitini yapıyor.. “Uyarca”, 5, 11, 12, 18 ve 19 Kasım tarihlerinde de “DasDas Sahne”de izleyicilerin karşısında olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aladağ yangını sonrası denetlenen yurtlardan 11'i kapatıldı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş'tan sakatlık açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...