02 Ağustos 2012 10:29

Kabil’de şiddetli çatışma

AFGANİSTAN’daki istihbarat kaynakları Taliban’ın başkent Kabil’in önemli noktalarına düzenlemeyi planladığı bir dizi kapsamlı saldırının ortaya çıkarıldığını bildirdi.Güvenlik birimlerinin ihbarının ardından Kabil’in doğusundaki bir eve bu sabahın erken saatlerinde baskın düzenlendi ve altı saat süren ç

Kabil’de şiddetli çatışma
Paylaş

AFGANİSTAN’daki istihbarat kaynakları Taliban’ın başkent Kabil’in önemli noktalarına düzenlemeyi planladığı bir dizi kapsamlı saldırının ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Güvenlik birimlerinin ihbarının ardından Kabil’in doğusundaki bir eve bu sabahın erken saatlerinde baskın düzenlendi ve altı saat süren çatışmada ağır silahlı 8 militan öldürüldü.

Operasyon sırasında onlarca evin tahliye edildiği kaydedildi. Yörede daha sonra patlayıcılar, silah ve intihar yelekleriyle yüklü 3 taşıt bulunduğu belirtildi.

3 MİLİTAN TUTUKLANDI

Kabil Emniyet Müdürü Eyüp Salangi, dün gece, Kabil’in çeşitli noktalarında düzenlenmesi planlanan kapsamlı saldırılara ilişkin bilgiler ve uzaktan kumanda aletleri taşıyan üç militanın tutuklandığını açıkladı.
İstihbarat Dairesi Sözcüsü Latifullah Meşal de verdiği demeçte, “Bu, gerçekten çok büyük bir saldırı planıydı. Allah’a şükür ki önüne geçebildik” dedi. Taliban hareketi ise, kendi militanlarının bu son çatışmada yer almadığını savundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Savaş politikalarından vazgeçin

SONRAKİ HABER

Sınırda tatbikat devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa