02 Kasım 2017 08:35

Rojava’ya destek İsveç Parlamentosu’nun gündeminde

İsveç'te 'Rojava’daki demokratik ve eşitlikçi sistemin desteklenmesi' parlamentonun gündemine taşındı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

 
Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh, yazılı bir önerge vererek İsveç hükümetinin "Rojava’daki demokratik ve eşitlikçi sistemi desteklemesi için" İsveç Parlamentosu’nun karar almasını istedi.

 

"Rojava’nın geleceğin demokratik Suriyesi için bir model oluşturduğu" değerlendirmesini yapan Kakabaveh, İsveç hükümetinin Rojava’daki sisteme ve özellikle de kadınların gerçekleştirdikleri projelere destek vermesi için parlamentonun karar almasını istedi.

 

Önerge bu ay içinde parlamentoda ele alınıp oylamaya sunulacak.

 

STOCKHOLM’DE DAYANIŞMA GÖSTERİSİ

 

Öte yandan 1 Kasım Dünya Kobani günü dolayısıyla Rojava’yla dayanışmak amacıyla başkent Stockholm’de bir miting ve yürüyüş düzenlendi.

 

Aralarında hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin gençlik örgütü SSU, İsveç Sendikaları Merkez Federasyonu’nun (SAC) gençlik örgütü, Sol Gençlik, Sol Parti, Her şey Herkesin Federasyonu, Marksist Öğrenciler, Rojava Komiteleri, Sosyal Demokrat Gençlik Örgütü Uluslar arası Kürdistan Projesi, Rojava İsveç Bürosu, İsveç PYD Temsilcliği, Amara Kürt Kadın Meclisi, İsveç Demokratik Kürt Kültür Merkezi, Sara Kadın Birliği, Zagros Gençlik Derneği, Kürdistan Dayanışma Derneği ve Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) de bulunduğu 18 parti ve kitle örgütünün çağrısıyla düzenlenen miting, İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu binası önündeki meydanda yapıldı.


Gösteride konuşmalar yapan çağrıcı kuruluşların temsilcileri, Rojava ile dayanışmanın önemine değindi ve AKP Hükümeti’ne Rojava’ya yönelik düşmanca tutumundan vazgeçmesi çağrıları yaptı.


Konuşmaların ardından Raoul Wallenberg Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen yüzlerce gösterici, yürüyüş boyunca Rojava'yı destekleyen ve AKP Hükümeti’ni kınayan sloganların yanı sıra “Yaşasın işçi sınıfının uluslararası dayanışması”, “Kahrolsun emperyalizm, kapitalizm” gibi sloganlar da attı.

ÖNCEKİ HABER

421 gün sonra tahliye olan Gazeteci Murat Aksoy'la konuştuk

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de öğrenci servisi kamyonete çarptı: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...