02 Kasım 2017 06:02

Vatikan: Tarsus'taki kazıyla ilişkimiz yok

Tarsus'taki 'gizemli kazı'ya ilişkin CHP'li Aytuğ Atıcı'nın yaptığı 'Vatikan, Aziz Paul'ün İncil'ini arıyor' iddiasına Vatikan'dan yalanlama geldi.

Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde özel harekat polislerinin gözetiminde yaklaşık 1 yıldır sürdürülen "gizemli kazı"ya dair Vatikan'dan açıklama geldi.

Kazıya ilişkin girişimlerini sürdüren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yaptığı son açıklamada “Aziz Paul’ün İncil'i ile ilgili Vatikan’ın talimatıyla Tarsus’ta gizli kazı yaptırıldığı" iddiasını gündeme taşımıştı.

Hürriyet'in haberine göre Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Başpiskopos Paul Russell, bu iddiaya “Vatikan’ın Tarsus’taki herhangi bir arkeolojik kazı veya başka faaliyete dahli yoktur” dedi. Büyükelçi, iddiayı "uydurma" ve "yanlış" olarak niteledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak kazının başlamasına neden olan polis Mithat Erdal'ın eşi Sibel Erdal, konu hakkında açtığı davayı kaybetti. İçişleri Bakanlığı, Erdal'dan mahkeme masrafı olarak da 495 lira vekalet ücreti istedi.

Erdal, “FETÖ’cü müfettişlerin hazırladığı soruşturma raporuna göre mahkeme karar verdi. Ben nasıl uğraşacağımı bilemiyorum. Özür beklerken bir de çocuklarımın rızkını talep ettiler’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD’ye başvuran Surlular karakola çağrıldı

SONRAKİ HABER

IŞİD operasyonları: 11 günde, 25 ilde, 283 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...