02 Kasım 2017 03:15

Kaymakamın izniyle cami içinde anaokulu açıldı

Silifke’nin Narlıkuyu köyünde devletin izni ve atadığı öğretmen ile cami içinde anaokulu sınıfı açıldığı ortaya çıktı.

Paylaş

Silifke’nin Narlıkuyu köyünde devletin izni ve atadığı öğretmen ile cami içinde anaokulu sınıfı açıldığı ortaya çıktı. CHP milletvekili Aytuğ Atıcı, “Hayatımızın her alanında İslami yaşam tarzını dayatıyorlar” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’in haberine göre, Mersin Silifke’nin Narlıkuyu köyünde devletin izniyle cami içinde anaokulu sınıfı açıldığı ortaya çıktı. Duyumları alır almaz köye gidip incelemelerde bulunan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, haberi doğruladı ve cami sınıfının nasıl oluşturulduğunu anlattı:

“Köyde anaokulu çağında çok çocuk var ve aileler haklı olarak küçücük çocuklarını taşımalı eğitimle uzağa göndermek istememişler. Köyde bir sınıf açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vermişler.”

Köylülerin talebinin bir türlü yerine getirilmediğini, bunun üzerine köydeki 4 ailenin “O zaman camide bir sınıf açın” diyerek ikinci bir dilekçe verdiğini aktaran Atıcı, “İlçe Milli Eğitim Müdürü talebi onaylıyor ve köy çocuklarının taşımalı sistemle gittiği okulun müdürüne yazı gönderiyor. ‘Camide ana sınıfı açın ve öğretmen gönderin’ diyor. Okul müdürü, yetkinin kendisinde değil kaymakamda olduğunu bildiriyor. Sonuç olarak kaymakamın onayı ile camide anaokulu sınıfı açılıyor ve öğretmen gönderiliyor” dedi.

Atıcı, incelemelerde bulunduğu camiye dair de izlenimlerini aktardı:

“Doğrudan camiye girdik, ibadet yapılan yerin sağ tarafında bir oda ayarlanmış. Öğretmen kapıyı kapatmaya çalıştı, kendisinin kaymakam emriyle gönderildiğini söyledi. Çıkışımızda imam da bizimle görüşmek istedi, ‘Mülki amir talimat verdi, biz de sınıfı açtık’ dedi.”

‘AMAÇLARI TERFİ’

Cami yerine birçok seçeneğin düşünülebileceğini söyleyen Atıcı, Silifke Belediyesi’nin CHP’li olduğuna dikkat çekerek, “Silifke Belediyesi’nden, Büyükşehir Belediyesi’nden bir konteyner derslik yapılması istenebilirdi. Buradaki hadise, çocukların camide eğitim almalarının sağlanması ve Milli Eğitim’de görevli bir öğretmenin camiye gönderilmesi” dedi. Yeni eğitim öğretim yılı açılışında yine Silifke’de bir okul müdürünün açılışta Kuranıkerim tilaveti okuttuğunu hatırlatan Atıcı, “O müdür bir hafta içinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapıldı. Böyle davrananlar terfi ettirilince diğer yetkililere de örnek oluyor. Yoksa bunun başka bir izahı yok” diye konuştu.

‘YASALARA AYKIRI’

Cami, mescit, cemevi, havra içinde sınıf açılmasının anayasaya aykırı olduğuna dikkat çeken Atıcı, şöyle konuştu:

“Hem hukuki hem de toplumsal dengeler açısından yanlış. Yalnız 4 velinin başvurusuyla bu oluyor. Diğer 12 veli de çocuklarını göndermek zorunda kalıyor. Yoksa köyden dahi dışlanabilirler. Bu uygulamayla hükümet yaşam alanını dinselleştiriyor. Bizlere hayatımızın her alanında İslami yaşam tarzını dayatıyorlar. Bu hamleler, körpecik beyinlere kadar inmiş durumda. Bütün bunlar yaşam tarzının hedef alınmasıdır.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

RTÜK : OHAL'de 70 televizyon ve radyo KHK ile kapatıldı

SONRAKİ HABER

Sağlık çalışanlarının nöbet ve izinlerine yeni düzenleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa