02 Kasım 2017 00:31

Sur’da yol çalışması çileye döndü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Melik Ahmet Caddesi’nde eylül ayında başlayan yol çalışmaları çileye dönüştü. 

Paylaş

Serpil BERK
Fırat TOPAL
Diyarbakır

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesinde bulunan Melik Ahmet Caddesi’nde eylül ayında başlayan yol çalışmaları çileye dönüştü. 

Cadde de yaklaşık 2 aydır süren elektrik ve doğal gaz çalışmalarından dolayı caddede yürümek dahi zorlaşırken, yağan yağmurla birlikte oluşan çamur hem esnafın hem de vatandaşın tepkisini çekiyor. Gıdadan, tekstile kadar bir çok dükkanın bulunduğu ve Sur ilçesi için alışveriş merkezi haline gelen Melik Ahmet Caddesi’nde bulunan esnaflar çalışmaların ne kadar süreceğini bilmediklerini söyledi. Kaldırımların çalışmalardan dolayı yıkıldığı için vatandaşın yürüyebilecek bir alanının olmadığını belirtren esnaflar, yaşanan durumun satışlarına da yansıdığını kaydettiler.

‘1-2 AY DAHA SÜRERSE KEPENK KAPATACAĞIZ’

Gazetemize konuşan ismini vermek istemeyen 38 yıldır Sur’da toptan  ayakkabı satışı yapan esnaf, çalışmaların 1-2 ay daha sürmesi durumunda bir çok esnafın kepenk kapatacağını söyleyerek, Sur olaylarından sonra esnaf için en kötü dönem diye anlattı.

12 yıllık Dönerci Aydın Peksert ise “Caddenin çalışmalardan dolayı bozuk olması anlaşılır fakat kaldırımları yıkmasaydılar en azından vatandaş rahatlıkla yürürdü. 1 aydır doğru düzgün iş yaptığımız yok ne kadar sürer bilmiyoruz ama 1-2 ay daha sürerse bizler için hiç iyi olmayacak” diye konuştu.

‘BİR YAĞMUR YAĞDI, ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR’

Sur’da esnaf olan Ramazan Altındağ, Sur’da yapılan çalışmanın bitirilmemesine tepki göstererek “Kimi muhatap alalım, kim bizi muhatap alacak, yaklaşık iki aydır hal böyle, bir yağmur yağdı, çamurdan geçilmiyor. İnsanlar burada yürümekte zorlanıyor, alışveriş nasıl yapsın” diye sordu.

‘AĞZIMIZI AÇMAYA KORKAR OLDUK’

İsmini vermek istemeyen bir esnaf ise, “Burada mağduruz bu yoldan dolayı, fakat mağduriyetimizi dile getiremiyoruz. Ağzımızı açıp bu duruma şikayet etsek, bize ya FETÖ’CÜ diyecekler ya da PKK’li, kimse korkudan konuşamıyor. Esnaf olarak da burada yaşayan insanlar olarak da perişanız 1.5 aydır. Zaten iş düşmüştü Sur’daki çatışmadan OHAL’den dolayı şimdi hiç yok”dedi. 

‘YOL BİTENE KADAR PERİŞAN OLACAĞIZ’

Çalışmanın yılbaşına kadar biteceği bilgisini aldıklarını fakat bu durumun yine Sur’daki esnafı ciddi anlamda mağdur edeceğini ifade eden Kudrettin Yavuz, “Bu yol 1.5 aydır böyle, görüyorsunuz bir yağmur yağdı, ne haldeyiz, yılbaşına bitireceklerini söylüyorlar. İş yok, kimse gelmiyor. Yılbaşına kadar perişan olacağız, ne diyelim” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Üvey baba istismar etti, anneanne açığa çıkardı

SONRAKİ HABER

Taşeronlaşma sürüyor iş cinayetleri artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...