02 Ağustos 2012 10:18

AKP Hükümeti ölümlere göz yumuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de son birkaç gündür yaşanan bir dizi olaya değinen yazılı bir açıklama yaptı.Şemdinli’de süren çatışmalara değinen Tanrıkulu, “Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde günlerdir devam eden çatışmalar konusunda bile kamuoyunu bilgilendirme gereği

AKP Hükümeti ölümlere göz yumuyor
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de son birkaç gündür yaşanan bir dizi olaya değinen yazılı bir açıklama yaptı.
Şemdinli’de süren çatışmalara değinen Tanrıkulu, “Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde günlerdir devam eden çatışmalar konusunda bile kamuoyunu bilgilendirme gereği duymayan AKP Hükümeti ölümlere de göz yummuş oluyor” yorumunda bulundu. Hükümete çağrı yapan Tanrıkulu, Kürt sorununu TBMM çatısı altında çözmeye davet etti.
İstanbul’un Ayazağa semti, Malatya’nın Sürgü beldesi ve Muğla’nın Dalyan beldesinde meydana gelen saldırıları hatırlatan Tanrıkulu, “Hükümet bu olaylar konusunda açıklama yapmazken, güvenlik güçleri de gözden kaçmayacak bir ihmalkarlıkla olaylara adeta göz yumuyor” dedi.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın görevden alınmasını da eleştiren Tanrıkulu, “Birbirinden ayrı yer ve zamanlarda meydana gelen bu olayların yarattığı ortam, AKP iktidarının sosyal ve siyasal gerilimi çözme konusundaki niyetsizliğiyle birleşince daha da tehlikeli bir boyut kazanıyor” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

ÖDP: Ay görevden alınsın

SONRAKİ HABER

EMEP: Savaş politikalarından vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...