02 Ağustos 2012 10:18

ÖDP: Ay görevden alınsın

ÖDP, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine atanan Sedat Selim Ay’ın biran önce görevden alınmasını istedi.ÖDP Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, Kenan Evren’in 12 Eylül işkencecilerini ‘takdirname’ ile ödüllendirilmesine benzer şekilde AKP’nin de işkencec

ÖDP: Ay görevden alınsın
Paylaş

ÖDP, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine atanan Sedat Selim Ay’ın biran önce görevden alınmasını istedi.
ÖDP Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, Kenan Evren’in 12 Eylül işkencecilerini ‘takdirname’ ile ödüllendirilmesine benzer şekilde AKP’nin de işkenceci Sedat Selim Ay’ı ödüllendirdiğini ifade etti. ÖDP’nin açıklamasında şunlar kaydedildi: “Sedat Selim Ay’ın yaptığı işkencelere ilişkin günlerdir tanıklarının anlatımlarına rağmen iktidar tarafından halen hiçbir adım atılmadı. Ay, 1990’ların kirli döneminin işkencecilerinden birisidir. Başta İçişleri Bakanı olmak üzere AKP, bir insanlık suçu olan işkenceyi ve işkenceciyi koruyarak ve kollayarak sahiplenmektedir. İşkenceci Ay’ın yeri dönemin diğer işkencecileri ile birlikte sanık sandalyesi olmalıdır. Ay bir an önce görevden alınmalıdır.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tren yolu kapalı, Ankaralı mağdur

SONRAKİ HABER

AKP Hükümeti ölümlere göz yumuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...