01 Kasım 2017 14:14

Norm Altaş’ta greve doğru

Çankaya Belediyesine hizmet veren taşeron firma Norm Altaş işçileri greve hazırlanıyor.

Paylaş

Çankaya Belediyesine hizmet veren taşeron firma Norm Altaş işçileri greve hazırlanıyor. Nakliyat-İş’te örgütlenen işçiler, patronu sendikalaşma haklarına saygı duymaya çağırdı. İşçiler adına sendikadan yapılan açıklamada Çankaya Belediyesinin katı atık, çöp toplama ve nakliye hizmetini yapan Norm Altaş İş Ortaklığına bağlı 600 işçinin örgütlenme çalışmalarını 2015 yılında tamamladığı ve Çalışma Bakanlığına yetki için başvuru yapıldığı belirtildi. Bakanlığın hukuksuz olarak sonucu “olumsuz yetki” olarak bildirdiği ifade edilen açıklamada, Yargıtay’ın ise sendikanın yetkili olduğuna karar verdiği aktarıldı. İş mahkemesine itirazı reddedilen patronun, yetkiye itiraz etmeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, “Sendikamız en kısa sürede grev ve uygulama tarihi ile ilgili kararı üyelerimizle birlikte alacak ve greve başlanacaktır” dendi. Açıklamada, Çankaya Belediyesi ve alt işveren Norm Altaş’a sendika hakkına saygı duyma çağrısı yapıldı.

ÇANKARAYA BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Çankaya Belediyesi de yaptığı açıklamada, belediye yönetiminin Nakliyat-İş ile Norm Altaş İş Ortaklığı firması arasında geçen görüşmelerde taraf olmadığını belirtti ve "Her iki taraf arasında hukuki süreç devam ettiği gibi Norm Altaş İş Ortaklığının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından almış olduğu görüşte, ‘Norm Altaş İş Ortaklığının işyerinin İş Kolları Yönetmeliği’nin 20 sıra No’lu Genel İşler iş kolunda olduğu anlaşılmış olup Nakliyat-İş Sendikasının söz konusu işyerinde üyesi bulunmadığı’ bildirilmiştir” dendi.

Sendikadan yapılan açıklamada bakanlığın böyle bir karar verdiği ancak Yargıtayın bu kararı bozduğu belirtilmişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İHD, tek tip elbiseye karşı eyleme geçiyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Nedim Türfent'in hukuksuz tutukluluğu sürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...