01 Kasım 2017 13:39

HDP ve DBP'den Uluslararası örgütlere Öcalan çağrısı

Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için uluslararası kurumlara çağı yaptı.

Paylaş

Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için uluslararası kurumlara çağrı yapan HDP ve DBP yöneticileri, “Bu hukuksuzluk karşısında suskun kalmayın. Aksi takdirde yaşanacak bütün olumsuzlukların ortağı olacaksınız” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı il ve ilçe örgütleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için il binasında basın toplantısı düzenledi

Toplantıda konuşan HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Olcay Öztürk, tecridin derhal son bulmasını ve Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesini talep etti. 

Tecridin bitirilmesi için Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa Konseyi (AK) olmak üzere konuyla ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Öztürk, “Bu hukuksuzluk karşısında suskun kalmayın. Aksi takdirde yaşanacak bütün olumsuzlukların ortağı olacaksınız. Tecrit politikası kırılıncaya değin meşru ve demokratik siyaset zemininde her türlü eylem ve etkinlikle bu sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. 

HDP İzmir İl Örgütü’nün de tecride dikkat çekmek amacıyla başlattığı açlık grevi eylemi  altıncı gününü geride bıraktı. 

BİRÇOK İLÇEDE EYLEM YAPILDI

İstanbul Demokratik Kurumlar Platformu tarafından tecride karşı İstanbul’da 1-12 Kasım yapacağı etkinler kapsamında, çok sayıda ilçeden Adalet Bakanlığı ve CPT’ye eş zamanlı mektup gönderildi. Kartal, Pendik, Tuzla, Sancaktepe, Sultanbeyli, Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz, Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy ve Maltepe’den çok sayıda yurttaş Sancaktepe, Kadıköy ve Ümraniye postanelerinin önünde açıklama yaptı.

İmralı’da 18 yıldır tek kişilik hücrede tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarının yaptığı tüm başvurular çeşitli gerekçelerle reddediliyor. Avukatların en son görüştüğü tarih olan 27 Temmuz 2011’den bu yana yapılan 700 başvurunun tamamı reddedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Gülmen ve Özakça başvuru yaparsa dosyalarını inceleriz'

SONRAKİ HABER

Cinsel taciz iddiası TBMM gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...